Kasper Björkqvist ällistyttää – ”Rikkonut lähes kaikki ennätykset”

Kasper Björkqvist on rikkonut ennätyksiä Penguinsin nuorten pelaajien leirillä.
Kasper Björkqvist on rikkonut ennätyksiä Penguinsin nuorten pelaajien leirillä.

21-vuotias Kasper Björkqvist on ällistyttänyt uuden joukkueensa, Pittsburgh Penguinsin, valmennustiimin uskomattomalla fysiikallaan.

Vuoden 2016 nuorten maailmanmestari Kasper Björkqvist on pelannut edelliset kolme kautta Providencen yliopistossa. Noin kuukausi takaperin Björkqvist teki kauan odotetun NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa, joka varasi nuorukaisen vuonna 2016 toisella kierroksella.

Björkqvist on noussut nyt pinnalle miehen hurjien testitulosten myötä. Yliopistossa hommia on paiskittu mitä ilmeisemmin todella kovaa ja tämä on kantanut hedelmää Penguinsin nuorten pelaajien leirillä.

Seuran apulais-GM Bill Guerin kertoi EP Rinksiden podcastissa, että Björkqvist on saanut itselleen uuden lempinimen, ”Esimerkkitapaus”. Tämä johtuu suomalaisen uskomattomasta fyysisestä kunnosta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Lupausten leirillä hän on rikkonut lähes kaikki voimaan ja kuntoon liittyvät ennätykset. Ja siis puhun NHL-joukkueen testiennätyksistä Guerin kertoi.

On oletettavaa, että Björkqvist opettelee ensi kaudella ammatilaiskaukaloiden salat AHL:n puolella, mutta jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena kuin tähän asti, ei NHL missään nimessä ole kaukainen haave. Björkqvist teki ensimmäisellä NCAA-kaudellaan 9, toisella 23 ja kolmannella 30 tehopistettä.