40:s voitto vei Pekka Rinteen harvalukuiseen joukkoon – ”Kuulostaa aika siistiltä”

Pekka Rinteen huima torjuntavire on nostanut hänet suurimmaksi Vezina-voittajasuosikiksi.
Pekka Rinteen huima torjuntavire on nostanut hänet suurimmaksi Vezina-voittajasuosikiksi. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin Pekka Rinteen viime yön nollapeli tarkoitti samalla myös sitä, että hän merkkautti tililleen kauden 40:nnen voittonsa.

Pekka Rinne on pelannut kuluvalla kaudella 53 ottelua. Hän on voittanut näistä 40, mikä tarkoittaa sitä, että kauden ollessa jo loppusuoralla hän on hävinnyt ainoastaan 13 ottelua ja Nashville Predators in jäänyt vain yhdeksän kertaa tyystin pisteittä kokeneen suomalaisen ollessa torjuntavuorossa.

40. voittonsa myötä Rinne nousi myös erittäin harvalukuiseen joukkoon, johon kuuluu ainoastaan kuusi muuta maalivahtia koko NHL:n historiassa: 35-vuotias suomalainen on Miikka Kiprusoffin, Terry Sawchukin, Jacques Planten, Evgeni Nabokovin, Braden Holtbyn ja Martin Brodeurin ohella ainoa maalivahti, joka on kyennyt 40 voittoon vähintään kolmesti NHL-uransa aikana.

Edellä mainituista maalivahdeista ainoastaan Brodeurilla on useampi kuin kolme 40 voiton kautta; hän on täysin omassa kerhossaan seitsemällä 40 voiton kaudella.

Rinteelle kyseinen meriitti maistuu enemmän kuin hyvin, vaikka hän ei siitä omatoimisesti tiennytkään.

– En tiennyt siitä, mutta nyt kun sanoit sen, niin se kuulostaa aika siistiltä, Rinne totesi NHL.com:n haastattelussa.

– Brodeur, Plante ja Sawchuk ovat kaikki tämän lajin legendoja. He ovat tehneet niin paljon sekä jääkiekolle että maalivahdin asemalle joukkueessa.

Kiprusoffin jalanjäljissä

Kiprusoff puolestaan teki paljon suomalaiselle jääkiekolle ja Rinne onkin äärimmäisen ylpeä päästessään hänen kanssaan samaan kerhoon.

– Kasvoin idolisoiden häntä ja katsoen hänen pelaamistaan. Pääsin myös tapaamaan hänet ja myös pelaamaan häntä vastaan pari kertaa. En voi kuitenkaan sanoa tuntevani häntä mitenkään erityisen hyvin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– On uskomatonta olla samassa kastissa hänen kanssaan. Minun silmissäni hän on legenda. Hän oli ensimmäinen suomalainen maalivahti, joka tosissaan valloitti ykkösvahdin aseman vuosikausiksi itselleen. Katson häntä voimakkaasti ylöspäin, joten tämä on mahtavaa.

Rinne on noussut viime aikojen esityksiensä ansiosta ennakkokaavailuissa Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskiyn edelle, mitä tulee NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavaan Vezina Trophyyn.

Joukkuekaveri PK Subban näkeekin, että Pekka Rinteen voiton tulisi olla läpihuutojuttu.

– Jos puhut loistavasta, niin hän on ollut loistava. Hän on ollut loistava koko kauden ajan. Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö hänen kuuluisi voittaa sitä (Vezinaa). En halua ottaa mitään muilta loistavasti pelanneilta maalivahdeilta pois, mutta tämän asian suhteen siitä ei ole epäilystäkään.

Rinteen koko pelaajauran tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!