Kausiennakko: Nälkäinen Ilves voi yllättää monet

Kausiennakko: Ilves
Kausiennakko: Ilves

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Listan seuraavana joukkueena on perinteikäs Tampereen Ilves, jolla on saumoja yllättäjäksi.

Liiga-ennakko: Tampereen Ilves

Kausiennakko – pikakelaus viime kauteen

Legendaarinen tamperelaisseura jäi niukasti ulos pudotuspeleistä, sillä eroa viimeiseen säälipleijaripaikkaan oli kaksi pistettä. Joukkueen nimilista ei ollut viime kaudellakaan vahva, mutta Karri Kiven luotsaama joukkue saalisti 81 runkosarjapistettä.

Ilveksen sijoitus viime kauden päätteeksi oli 11. ja se ei riitä Ilves-leirille. Kivi tekee päävalmentajana pedanttia työtä, ja hän haluaa hilata joukkueensa pudotuspeleihin. Vaikka viime kauden lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset, niin Kivi sai rutistettua Ilveksen koneesta paljon irti.

Kausiennakko – ovi kävi väärään suuntaan.

Kulttipelaajan asemaan noussut Sami Sandell, äärilahjakas Otto Koivula, taistelun perikuva Tapio Laakso ja taidokas pistenikkari Ville Meskanen lähtivät uusiin ympyröihin. Hyökkäysvastuu oli hyvin pitkälti näiden herrojen harteilla.

Ilves ei mellastanut siirtomarkkinoiden pelaajalaareilla valtoimenaan, vaan Ilves pyrki tekemään muutamia täsmähankintoja. Esimerkiksi Matt Generousin liittyminen joukkueeseen tekee hyvää Ipa-puolustuksen uskottavuudelle. Jos Juha Leimun kunto ja terveys ovat kunnossa, niin Ilveksen ylivoimalla on yksi Liigan vaarallisimpia pelotteita ylivoimassa. Olli Vainio ja Mark Flood häärivät luottomiehinä, mutta Ilveksen puolustus kaipaisi vielä yhtä selkeää kiekolla viihtyvää pakkia.

Hyökkäysosastolle tuli suorastaan jättimäinen lovi, eikä sitä kiistä kukaan. Meskasen, Sandellin ja Koivulan mukana lähti tukullinen tehopinnoja, ja nyt Kivi yrittää löytää nipustaan paikkaajia menetyksille.

Kanadalainen Mike Halmo on iskenyt uransa varrella koviakin tehopistemääriä, mutta riittääkö Bolzanosta tulleella kanukilla rahkeita Ilveksen ykköstykiksi. HIFK:sta siirtyneet Jerry Ahtola ja Panu Mieho voivat olla 15 maalin miehiä, mutta heidän varaan on vaikea laskea tulosvastuuta.

Kausiennakko – löytääkö Kivi uusia ulottuvuuksia Ilveksestä?

Karri Kivellä on käsissään nuori, mutta nimetön porukka. Tampereelle jäivät ilvesläisten onneksi viime kaudella 45 pistettä värkännyt Teemu Rautiainen ja kapteeniksi nimetty Eemeli Suomi, joka iski menneellä kaudella 40 pinnaa. Jotta tulosvastuu ei olisi vain muutamalla herralla, niin Teemu Lepauksen, Juho Liuksialan ja Arttu Ruotsalaisen kaltaisten potentiaalisten pelimiesten on onnistuttava tehoilemaan koko kauden mitalla.

Karri Kivi on osoittanut aiemminkin, että hän osaa valmentaa nuoria pelaajia. Nyt hänen joukkueessaan on muutama kokeneempi johtaja, kuten Leimu ja Helenius, mutta muuten kokoonpano on hyvin nuorekas. Joukkueessa on paljon kiekollista taitoa ja juonikkuutta, ja varsin erikoistilanteissa Ilves tulee olemaan vahvoilla. 22-vuotias Ilves-kapteeni, Eemeli Suomi, on joukkueensa näköinen, sillä niin Ilves kuin Suomikin ovat lahjakkaita ja menestyksen nälkäisiä.

SaPKo-ottelua lukuunottamatta Ilves on pelannut hyvän harjoituskauden, ja lähes jokainen nuori Ilves-peluri on ottanut askeleita eteenpäin. Vaikka joukkue ei ole paperilla Liigan kärkijoukkueiden vertainen, niin tamperelaisporukka on näyttänyt, että se on valmis pelaamaan kovassakin paikassa.

Ilveksen menestys vaatii jokaiselta yksilöltä venymistä, ja kausi voi olla myös kasvukipujen täyttämä. Kivi on kuitenkin yksi Liigan parhaita valmentajia, ja hänen metodeillaan Ilves voi kivuta runkosarjataulukossa useita pykäliä viime kauden sijoitusta ylemmäs.

Laitataklaus.com:n veikkaus: Ilves sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 9.

Seuraa häntä: Teemu Lepaus

Teemu Lepaus on hyvin ilvesläinen tapaus. Kädet ja syöttötaito ovat huippuluokkaa, ja suhtautuminen jääkiekkoa kohtaan on lajia syleilevä. Syöttönero summasi viime kauteen 24 tehopistettä, ja hänellä on potentiaalia parantaa entisestään.

Ilveksen ylivoimapalettiin on tarjolla useampikin taitoniekka, mutta jos Lepaus pääsee nauttimaan isoista yv-minuuteista, niin herra voi keikkua korkealla pistepörssissä.

Tiesitkö tätä?

Riku Helenius on maalauttanut maskiinsa Haribo-nallen. Heleniuksen maskityyli kunnioittaa Vesa Toskalaa, jolla oli takavuosina Haribon sponsorimaski käytössään, kun hän torjui kiekkoja Ilveksessä.

Ilveksen Valitse mut!

Jos et näe twiittiä, niin voit katsoa sen myös tästä!

Suosittelemme myös:

Liiga-ennakko: Osaamista ja taitoa on – osaako KooKoo hyödyntää materiaaliaan?