Kausiennakko: Jukureilla edessä tuskaisen pitkä kausi

Kausiennakko 2018-19: Jukurit.
Kausiennakko 2018-19: Jukurit.

Laitataklauksen Kausiennakko 2018-19 on täällä. Ensimmäisenä käsittelyvuorossa on Mikkelin Jukurit, jonka kausi tulee olemaan tuskastuttavan pitkä.

Liiga-ennakko: Jukurit

Kausiennakko – viime kauden pikakelaus

Jukurit yllätti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan (2016-17) monet, sillä se sijoittui Liigassa sijalle 11., jääden pudotuspelien villi kortti -paikasta lopulta vain kuusi pistettä. Odotukset joukkuetta kohtaan menneellä sesongilla olivat siis kohtalaisen kovat, mutta lopulta kaudesta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Jukurit oli viime kaudella osa kolmen joukkueen koplaa, jotka on nostettu viime vuosina Mestiksestä Liigaan. Kyseinen trio (Jukurit, Sport, KooKoo) sijoittui selvästi Liigan hännille ja oli selvästi pudotuspelien ulkopuolella jo hyvissä ajoin. Lopulta Jukurit oli kolmikon paras joukkue, keräten 60 ottelusta vain 67 pistettä.

Kausiennakko – Mikkelissä vietetty hiljaista kesää

Jukurit ei ole ollut kesällä kovinkaan aktiivinen joukkue. Seurasta lähtivät viime kauden päätteeksi Keni Karalahti (Pelicans) sekä Ilmari Pitkänen (HIFK). Paluupostissa ovat taasen saapuneet Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyt Joona Jääskeläinen, joka voitti viime kaudella Suomen toiseksi korkeimman sarjatason pistepörssin, tehden Ketterän paidassa 46 runkosarjaotteluun 30 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä.

Jääskeläisen lisäksi Jukurien vahvuuteen liittyvät uusina pelaajina Aleksi Salonen (Tappara), Henri Nikkanen (JYP A-juniorit) sekä Janne Tavi. Jääskeläinen on Liiga-tasolla katsomaton kortti, mutta muutoin Mikkelin kesä on ollut pelaajamarkkinoiden suhteen vaisu ja hiljainen.

Jukurien päävalmentajana edelliset kaksi kautta toiminut Risto Dufva on tehnyt tulevalle kaudelle tilaa seuran uudelle pääluotsille, Pekka Kangasalustalle, joka on työskennellyt viime vuodet HIFK:ssa apuvalmentajan roolissa. Lisäksi muun muassa Jukurien viime kauden apuvalmentaja Ville Nieminen siirtyy tulevaksi kaudeksi Pelicansiin.

Kausiennakko – kapealla miehistöllä ei pitkälle pötkitä

Jukurien kokoonpanoa kuvailee parhaiten sanalla ”kapeus”. Mukana on toki Liiga-kokemusta lähes 5 000 runkosarjaottelun verran, mutta nimimiehistä Mikkelissä ei päästä nauttimaan.

Kokoonpanon mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa jo aiemmin mainittu Joona Jääskeläinen, joka on mahdollisesti tulevan kauden ”Oula Palve”. Myös Palve siirtyi muutama vuosi takaperin ensimmäistä kertaa Liiga-kaukaloihin juuri Jukureista, joka oli pelannut vuotta aiemmin Mestiksessä. Jääskeläisen meriitit Mestis-tasolla eivät kuitenkaan itsessään kerro vielä mitään siitä, miten mies tulee pärjäämään Liigassa.

Hyökkäyksessä on kuitenkin hyvin vähän ratkaisuvoimaa, eikä tilannetta helpota lainkaan se, että joukkueen viime kauden paras maalintekijä Zach Budish siirtyi TPS:ään viime keväänä. Nykyisestä rosterista joukkueen viime kauden paras pistenikkari, Teemu Suhonen, iski 60 runkosarjakamppailuun 12 maalia ja yhteensä 39 tehopistettä.

Puolustuksessa yksi nimi nousee ylitse muiden, sillä vasta 17-vuotiaasta Mikko Kokkosesta on kaavailtu tulevan kesän NHL-draftiin ykköskierroksen varausta. Tuleva kausi saattaakin olla Kokkosen läpimurto aikuisten tasolla.

Maalivahtiosasto on arvoitus, sillä ykkösvahtina kauteen lähtevän Sami Rajaniemen edellinen sesonki oli pettymyksiä täynnä. 26-vuotias veräjän vartija pelasi viime kaudella 50 ottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 90,2/2.64. Uutena kasvona Jukurien maalivahtiosastoon on liittynyt Juhana Aho, jolta on Liiga-kaukaloista kokemusta vain 11 ottelun verran.

Laitataklaus.com:n veikkaus: Jukurit sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 15.

Seuraa häntä: Joona Jääskeläinen

Joona Jääskeläinen on Jukurien yksi mielenkiintoisimpia nimiä, sillä miehen edellinen kausi Mestiksessä oli todellinen tuhkimotarina. 22-vuotias Jääskeläinen pelasi toissa kaudella SaiPan riveissä 28 ottelua, joissa hän saalisti tililleen tehot 1+2. Rooli vielä tässä vaiheessa ei ollut kovinkaan suuri, mikä selittänee myös heikot tehopisteet.

Tuleva kausi tulee olemaan Jääskeläisen kannalta täysin erilainen, sillä mies tulee saamaan kapeassa hyökkäyksessä näytönpaikkansa. Loppu onkin kiinni pelaajasta itsestään.

Tiesitkö tätä?

Jukurien takalinjoilla kiekkoileva 22-vuotias Jimi Jalonen on Leijonien päävalmentajana toimivan Jukka Jalosen poika. Kyseinen kausi on Jalosen ensimmäinen Jukureissa. Nuorukaisella on Liiga-kokemusta neljän ottelun verran, jotka ovat kaikki tulleet HPK:n paidassa.

Jukurien Valitse mut!

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
Kärpät ja Tappara lähtevät lohkokärkinä tauolle CHL:stä