Kausiennakko: KalPa janoaa menestystä – Kapasen suunta on oikea

Kausiennakko KalPa
Kausiennakko KalPa

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. KalPassa tehdään hyvää työtä, ja kuopiolaiskiekko porskuttaa jykevästi eteenpäin.

Liiga-ennakko: KalPa

Kausiennakko – pikakelaus viime kauteen

KalPa keräsi runkosarjassa 99 pistettä, ja Sami Kapasen debyyttikausi päävalmentajana oli onnistunut. KalPa sai suoran pudotuspelipaikan, kun se oli runkosarjassa kuudes.

KalPa teki vähän maaleja, mutta loistava maalivahtikaksikko piti huolen siitä, ettei kuopiolaisten maaliin päässyt liikaa kumitavaraa. KalPan 136 päästettyä maalia oli neljänneksi vähiten koko Liigassa. Pudotuspelien välierissä vastaan luisteli Tappara, joka porhalsi KalPan yli jatkoon otteluvoitoin 4-2. Putoamisesta huolimatta KalPan kausi oli loistelias, kun verrataan ennen kautta velloneisiin epäilyihin.

Kausiennakko – Maione lähti, mutta runko säilyi

Liiga-kentillä häikäisi viime kaudella totaalista renttukulkuria muistuttava kanukkipakki. Matthew Maione voitti KalPan sisäisen pistepörssin, ja pokkasi kauden päätteeksi pakkien pistepörssin voiton sekä Liigan viihdyttävimmän pelaajan palkinnon.

39 pistettä taituroinut Maione lähti KHL:ään Dinamo Riikan paitaan, mutta muuten kuopiolaisten joukkue säilyi hyvin kasassa. Santeri Lukka, Jerry D’Amigo ja Janne Tavi ovat muita nimiä lähtijälistalta, mutta aidosti ainoa iso menetys on Maionen lähtö.

Maionea ei voi paikata täysin, koska kanukki on niin uniiikki pelaaja. KalPa teki kuitenkin hyvän haun alakertaan kun Ari Gröndahl vaihtaa Sport-paidan KalPan peliasuun. Gröndahl teki viime kaudella 11 maalia ja 13 syöttöä, jotka ovat hyviä saldoja pakille. SaiPasta siirtyvä Lasse Lappalainen on myös oiva hankinta.

Hyökkäykseen palasi mieluisa paluumuuttaja, kun Jaakko Rissanen tuli KHL-reissultaan kotiin. Rissanen taiteli lähtöä edeltäneellä kaudella 43 tehopaunaa, ja häneltä on lupa odottaa suuria.

Kausiennakko – savolaiset eivät kiemurtele – suoraviivaisuus kunniaan

KalPan joukkue ei ole Liigan nimekkäimpiä, mutta Kapanen luottaa seuran identiteetin mukaiseen omaan juttuun. KalPan tyyli on muuttunut naatiskelua vaalineista vuosista, ja nyt nopea joukkue sirklaa täysillä yläkertaa kohti. Kuopiolaisnippu tulee jatkamaan nousujohteista pelaamistaan.

Kiekko ja miehet liikkuvat nopeasti, ja jokaisella palikalla on paikkansa. Kellosepän tarkkaa työtä Kapaselta, ja lopputulosta on varmasti miellyttävä katsella. KalPalla on kokoonpanossaan omia poikia, ja hyviä hakuja Kuopion ulkopuolelta. ”Nimetön” materiaali on yllättävän laadukas.

Gröndahlin sekä Lappalaisen lisäksi puolustuksen johtohahmoihin kuuluu Pohjois-Amerikassa marinoitunut Ryan Wilson, äärilahjakas omista junnuista noussut Otto Leskinen ja hyvä peruspakki Mikael Seppälä. Hyvin liikkuva KalPa-pakisto toimii mallikkaasti.

Hyvin liikkuvasta puolustuksesta päästään aasinsillan kautta loistavalla liikkeellä operoivaan hyökkäykseen. Rissasen ympärillä vipeltää vikkeläkinttuisia kalakukkokiekkoilijoita, jotka ajautuvat vauhdikkaalla liikkeellä maalipaikoille.

Alexander Ruuttu ja Balasz Sebök löysivät tehovaihteen, ja heidän vastuu kasvaa edelleen. Taisteleva Kai Kantola on takuuvarma hyökkäysjuhta, Eetu Luostarinen sekä Joni Ikonen ovat valmiita ottamaan uuden askeleen ja kapteeni Tommi Jokinen tehoilee tasaisesti. KalPa-hyökkäys luistelee monet pisteet omaan pussiinsa.

Ja sitten se aihe, miksi kuopiolaiset lyövät Niiralan montussa käsiään yhteen: maalivahdit. Niko Hovinen ja Denis Godla ovat vähintäänkin loistava veskarikaksikko. Heidän välillään on järisyttävän kova kilpailutilanne, mikä potkii molempia veskareita eteenpäin. Hovinen ja Godla tulevat seisomaan useiden voittojen takuumiehinä.

Laitataklaus.com:n veikkaus: KalPa sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 6.

Seuraa häntä: Joni Ikonen

Juha Ikosen poika ja Juuso Ikosen veli. Nimi velvoittaa, mutta 19-vuotias nuorukainen on näyttänyt olevansa pelimies. Viime kaudella syntyneet 14 tehopistettä ei ole vielä parhain statement taidoista, mutta lahjoja riittää.

Frölundasta viime kaudeksi KalPaan siirtynyt Ikonen tekee onnistuessaan 30 tehopinnaa, ja huudattaa kuopiolaisfaneja useina iltoina. Nuorukaisesta on KalPalle vielä paljon iloa. Turhia jätkiä ei varata 2. kierroksella Montréal Canadiensiin.

Tiesitkö tätä?

Puolustaja Ryan Wilson on pelannut urallaan 230 NHL-ottelua Colorado Avalanchessa.

KalPan Valitse mut!

Jos et näe twiittiä, niin voit katsoa sen myös tästä!

Liigapörssi pilalle

Suosittelemme myös:

Liiga-ennakko: Nälkäinen Ilves voi yllättää monet