Kausiennakko: Lukko tekee tulosta kiekkokontrollilla

Kausiennakko Lukko
Kausiennakko Lukko

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Pekka Virran kiekkoa kontrolloiva pelitapa ja Lukon laadukas kokoonpano ovat toimiva yhdistelmä.

Liiga-ennakko: Rauman Lukko

Kausiennakko – pikakelaus viime kauteen

Lukko oli runkosarjan päätteeksi sijalla 9. Raumalaiset napsivat runkosarjassa 85 sarjapistettä, ja joukkue pääsi vain säälipudotuspeleihin. Siellä vastaan asettui rakas vihollinen Porista, mutta joukkueiden välillä ei nähty varsinaista hegemoniasarjaa. Ässät katkaisi sarjan kahdessa pelissä ja Lukko lähti kesälomille.

Viime kaudesta jäi siis melkoinen määrä nälkää, ja sitä oli jo valmiiksi, kun Lukko ei selviytynyt toissakaan kaudella ollenkaan pudotuspeleihin. Virran ensimmäinen kausi ei ollut menestys, mutta kun jämäkkä turkulainen saa pelitapansa pelaajien luihin ja ytimiin, niin hommat alkavat toimia.

Kausiennakko – rahalla haettiin ratkaisijaa

Raumalla tuntuu olevan kapitaalia, jota sijoittaa pelaajahankintoihin. Toki mestaruutta on odotettu Raumalla tuhottoman kauan, kun edellinen mestaruus tuli vuonna 1963.

Viime kaudella Lukon kokoonpanosta oli vaikea löytää ratkaisuvoimaa, ja useammankin pelurin tehot olivat valjut. Paras pistemies oli Arttu Ilomäki, joka teki 37 pistettä. Ulkomaalaishankinnat: Joakim Hillding, Damien Fleury ja Chris VandeVelde eivät onnistuneet tasaiseen tulokseen. Myöskään Teemu Ramstedtista ei ollut tekemään sadetta, vaikkei hän täysin kehno ollutkaan.

Lukko teki toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa (141), ja tehottomuus oli Lukolle selkeä kompastuskivi. Ratkaisuvoimaa haettiin lisää ja uusina hankintoina mukaan tulivat puolustajat Mark Auk sekä Jakub Krejcik ja hyökkäysosastolle saapuivat Justin Danforth, Brandon DeFazio, Linus Nyman ja Tapio Laakso.

Aukin ja Krejcikin saapuminen Raumalle tekee Lukko-puolustuksesta kohtalaisen rautaisen, ja maalille palannut Oskari Setänen osaa kopata kiekkoa. Kaapo Kähkösen lähtö kuitenkin kirpaisee.

Hyökkäykseen tehomieksi hankitut Danforth ja DeFazio ovat vielä arvoituksellisia nimiä. DeFazio teki viime kaudella Kunlunissa vain 15 pinnaa ja Danforth tehoili ECHLssä (49 pistettä). Danforth on pienikokoinen rightin hyökkääjä, jonka saldot AHLstä eivät ole vakuttaneet, mutta sopisiko kanukki paremmin isoon kaukaloon?

Vasta 19-vuotiaan Linus Nymanin saaminen oli raumalaisille lottovoitto. Lupaava Nyman on pelannut kaksi edellistä kautta OHL:ssä Kingston Frontenacsissa, ja viime kaudella syntyi 85 pistettä. Myös Linköping HC:n lainamies Andrew Gordon on mielenkiintoinen kaveri, kun NHL-pelejäkin on vyöllä 55 kappaletta.

Kausiennakko – Raumalla tapahtuu tasaista nousua

Lukko-kokoonpano on laadukas, ja sillä on kaikki eväät onnistua. Ilomäki, Janne KeränenVille Vahalahti ja Toni Koivisto jäivät luottomiehiksi uusien tulokkaiden rinnalle. Ilomäkeä lukuunottamatta edellä mainitut herrat kiekkoilivat alakanttiin, joten parannettavaa riittää.

Lukossa riittää neljään kentälliseen osaavaa hyökkäyskalustoa, mutta ostojoukkueella on vaarana se, että joukkue on tilkkutäkki. Kokeneiden pelimiesten pitää nivoa välit umpeen ja tehdä joukkueesta tiivis sakki, joka pelaa Raumalle. Joukkueen pitää tehdä enemmän kuin 141 maalia pärjätäkseen Liigassa.

Lukon huterin kohta on Setäsen ja Lassi Lehtisen muodostama veskariduo. Setänen on osoittanut olevansa Liiga-vahti, mutta mitä jos Setänen vuotaa ja Lehtinen joutuu tuuraamaan? Maalivahtien edessä luutii kuitenkin yksi Liigan eliittiin kuuluvista puolustusosastoista.

Michigan Tech:ssä NCAA-sarjaa pelannut Auk debytoi viime kaudella Iowa Wildin riveissä AHL:ssä, ja 23-vuotiaalla pakilla on potentiaalia. Iski viimeisellä NCAA-kaudellaan 31 pinnaa pakin tontilta. Selkeämpi vahvistus on Tshekistä tullut Krejcik, jonka taidot ovat riittäneet SHL:ssä ja KHL-peleissä. Ulkomaalaiskaksikolta odotetaan paljon Lukon alakerrassa.

Auk ja Krejcik eivät pakita kahdestaan, vaan Lukon paidassa kiekkoilevat edelleen Janne Niskala, Rony Ahonen ja Jyri Marttinen tuli Ässistä. Nämä kolme pakkia ovat herroja, jotka lukeutuvat pakkien eliittikerhon listoille.

Lukko tulee tekemään enemmän maaleja kuin viime kaudella, ja varsinkin ylivoima on Lukon valttikortteja. Niskalan ja Vahalahden pitää nostaa itse tasoa, ja muut voivat seurata perässä.

Laitataklaus.com:n veikkaus: Lukko sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 7.

Seuraa häntä: Linus Nyman

Linus Nyman on taitava, nopea ja lahjakas. Pienellä varrella operoiva jokeri-kasvatti on myös näyttänyt olevansa tehokas. OHL-pelit ovat vaativia junnumatseja, mutta Liigassa tulee äijiä vastaan.

Kahdella edellisellä kaudella 135 OHL-matsia ja 135 tehopistettä. 19-vuotias Nyman voi olla jopa Lukon ykköspyssy, sillä maalivainu ja peliäly riittävät siihen, kun saa tarjoilun kohdalleen.

Tiesitkö tätä?

Ville Vahalahti oli jo SM Liiga-mestari ennen kuin Linus Nyman oli ylittänyt vaippaikää. Neljän mestaruuden Vahalahti voitti ensimmäisen Kanada-maljansa vuonna 2000 TPS-paidassa.

Lukon Valitse mut!

Jos et näe twiittiä, niin voit katsoa sen myös tästä!

Liigapörssi Pilalle

Suosittelemme myös:

Liiga-ennakko: Pelicans kokee luomisen tuskaa – Niemisen urakka vasta alussa