Kausiennakko: Pelicans kokee luomisen tuskaa – Niemisen urakka vasta alussa

Päivän peli: Pelicans - TPS

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Arviointivuorossa on Ville Niemisen ohjastama Pelicans, jonka joukkue on yksi sarjan kovakuntoisimmista.

Liiga-ennakko: Lahden Pelicans

Kausiennakko – pikakelaus viime kauteen

Petri Matikaisen urakka Pelicansissa päättyi pettymykseen, kun Pelicans pääsi vain täpärästi säälipleijareihin, ja putosi heti SaiPalle. Rohkeaa kiekkoa pelaava Pelicans, joutui jättämän leikin kesken liian aikaisin, jos asiaa tarkastelee lahtelaisesta näkökulmasta.

Lahtelaisjoukkue päätyi runkosarjan 10. sijalle, ja joukkueen otteet ailahtelivat. Joukkueen kokoonpanossa kävi kaiken kaikkiaan 39 kenttäpelaajaa, ja ”pelsut” harrasti tiivistä pelaajavaihtoa yhteistyöseuransa Heinolan Peliittojen kanssa. Joukkueen parhaimpiin pistemiehiin kuulunut Jesse Saarinen joutui kokeilemaan jopa pakin tonttia viime kauden aikana, kun pelaajapula oli pahimmillaan.

Kausiennakko – Lahteen haalittiin lahjakkuutta

Lahdesta lähti kauden päätteeksi parhaat pistemiehet, eli Iikka Kangasniemi ja Jesse Saarinen. Molemmat merkkauttivat 36 pistettä, mutta isoin menetys tuli pakkipuolelle, sillä Libor Sulak vaihtoi Pelicans-nutun Red Wings-uniformuun. Hyökkäävänä puolustajana ihastuttanut Sulak kerrytti kauden aikana yhteensä 32 pistettä.

Kangasniemen ja Saarisen menetykset ovat paikattavissa, sillä esimerkiksi nuori Severi Lahtinen on valmis astumaan valokeilaan. Myös Espoo Unitedista saapunut Jesse Ylönen on taidoiltaan hyvää Liiga-tasoa. Pelicansin ulkomaalaisvahvistukset, Hynek Zohorna ja Manuel Ganahl, tuotiin Lahteen paikkaamaan lähteneitä pistenikkareita. Myös pidempään Pelicansissa kiekkoillut kulttipelaaja Antti Tyrväinen kantaa vastuusta pistetehtailusta. 165-senttinen Niklas Salo on mielenkiintoinen haku SaPKosta Pelicans-hyökkäykseen.

Hyökkääjistössä riittää taitoa ja ratkaisukykyä, mutta miten ohuella nuoralla tanssii Pelicansin puolustus? Sulak, Stefan Lassen ja Jordan Rowley lähtivät Lahdesta, ja tilalle kärrättiin Ruotsista Henrik Nilsson ja HIFK:sta tulivat Oliwer Kaski sekä Miihkali Teppo. Äkkiseltään näyttäisi, että Pelicansin puolustus heikkeni, mutta jos Nieminen saa pakkinsa pelaamaan uudella tasolla, niin Isku Areenan katsomossa ei tarvitse pureskella kynsiä puolustajien takia.

Kaikista eniten vahvistui Pelicansin maalivahtiosasto. Janne Juvosen ja Joona Voutilaisen paikalle hankittiin Jussi Olkinuora JYP:stä ja Jakub Skarek Tshekin HC Dukla Jihlavasta. Maalinsuulla on positiivinen kilpailutilanne, eikä ykkösveskarin tontti ole kummallekaan varma. Kiritysapua tarjoaa todella lahjakas Pelicans-junnu Sami Suni, joka on näyttänyt kyntensä Mestiksessä sekä junioripeleissä.

Kausiennakko – Lahdessa opetellaan vielä Niemisen metodeja

On takuuvarma asia, että lahtelaisjoukkue on fyysisesti tikissä kun kausi alkaa. Lahdessa tapahtuu suuri mullistus pelillisesti, ja nuori Pelicans maksaa oppirahoja tällä kaudella. Ville Nieminen on valmis haasteeseen, ja hän on oiva mies luomaan uskoa Pelicans-pelureille.

Ennen kuin lahtelaisten uusi linja muovautuu uomiinsa, niin Pelicans-leirissä on varmasti myös tuskan hetkiä. Harjoituskausi oli Pitsi-turnausta lukuunottamatta kehno, mutta Nieminen on valmis opettamaan pelaajiaan yhtä yksityiskohtaisesti, kuin teatteriohjaajat näyttelijöitään.

Pelicansin kokoonpano kestää vertailua. Maalivahtiosastolta löytyy kaksi kovaa kassaria, puolustuksessa operoi tähtiluokkaan kuuluvat Casimir Jürgens sekä Mikko Kousa ja hyökkäyksessä on kykyä lyödä kiekkoa nuottaan. Isoin kysymysmerkki on turkoosipaitojen sentterinelikko, sillä ykkös- ja kakkossentterit ovat Miska Siikonen sekä Hannes Björninen ja hiedän takanaan on entistä ohuempaa. Molemmat mainitut osaavat pelata, mutta riittääkö heidän kykynsä vielä rakentelemaan Liiga-joukkueen peliä kärkiketjuista käsin?

Hannes Björninen valittiin Pelicansin kapteeniksi. Vuonna 1995 syntynyt Björrninen on edustanut Pelicansia pikkujuniorista saakka, ja hän vuodattaa joukkueen eteen kyyneliä, verta, hikeä ja tarvittaessa sielunsa. Samanlaista asennetta Nieminen yrittää löytää myös muista ”pelsulaisista.”

Ennen kun Nieminen saa myytyä metodinsa nuorelle joukkueelleen, niin voitot ovat kiven alla. Kun kaupat valmennuksen ja joukkueen välillä on tehty, niin Pelicans voi olla tolkuttomassa iskussa.

Laitataklaus.com:n veikkaus: Pelicans sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 8.

Seuraa häntä: Severi Lahtinen

Severi Lahtinen on yksi parhaista asioista, mitä lahtelainen jääkiekko on nähnyt. Lahtinen pursuilee peli-iloa, ja häneltä nähdään nerokkaan poikkeuksellisia kiekollisia ratkaisuja.

Iski viime kaudella Peliitoissa 32 pelissä 37 tehopinnaa. Tekee mitä tahtoo ja pitää pakkeja pilkkanaan. Ihailee Pavel Datsuykia, ja se myös näkyy Lahtisen otteissa.

Tiesitkö tätä?

Pelicansissa kiekkoileva Jere Karalahden veli, Keni Karalahti, pelasi vielä kaudella 2014-15 3. Divisioonaa HC Vissyn riveissä. Sen jälkeen seurannut Ville Niemistä KeuPaan, Jukureihin ja nyt Pelicansiin.

Pelicansin Valitse mut!

Jos et näe twiittiä, niin voit katsoa sen myös tästä!

Suosittelemme myös:

Kausiennakko: Nälkäinen Ilves voi yllättää monet