Kausiennakko: Tappara ei kalpene vieläkään – kestosuosikki menestyy jälleen

Kausiennakko Tappara
Kausiennakko Tappara

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Nyt on vuoro käsitellä Tampereen Tapparaa, joka on menestynyt viime vuosina järkyttävällä prosentilla.

Liiga-ennakko: Tappara

Kausiennakko – pikakelaus viime kauteen

Kliseinen ja tylsä aloitus, mutta Tappara oli edelleen terästä viime kaudella. Tampereen sinioranssi kiekkoylpeys oli runkosarjan kolmas 110 pisteellä, ja edessä olivat vain Kärpät ja TPS.

Vahvan runkosarjan pelannut Tappara eteni finaaleihin saakka, ja tämä oli Tapparalle kuudes perättäinen finaalisarja. Se on käsittämätön saldo, mutta kuudesta finaalista on tullut ”vain” kaksi kultaa, ja viime kausikin päättyi hopeasijalle. Kaiken kaikkiaan Tappara oli vahva alusta loppuun.

Kausiennakko – kapteeni ja Hrachovina lähtivät, mutta paikkaukset ovat vähintäänkin hyvät

Kuten otsikko kertoo, niin Tappara koki kovia menetyksiä Iloisena velikultana tunnettu Tshekkiläismaalivahti, Dominik Hrachovina, lähti Barys Astanaan, ja pitkäaikainen kapteeni, Jukka Peltola, siirtyi Sibirin riveihin.

Sebastian Repo ja Henrik Haapala suuntasivat NHL-unelmiensa perässä Florida Panthersiin, ja Niko Mikkolan joukkueeksi vaihtui St. Louis Blues. Myöskään Mikko Lehtosen siirtyminen HV-71:n riveihin ei ole helpoin homma paikattavaksi.

Mutta ketä Tapparaan tuli? Tappara-ikoniksi luettava Tuukka Mäntylä palasi Malmösta lopettamaan uransa kasvattiseuraansa, ja Antti Erkinjuntti tuli kolmen kauden kierroksen jälkeen takaisin. Erkinjuntti iski viime kaudella 44 pinnaa Sveitsissä, joten Tapparassa odotetaan mailataiturin tehoja vesi kielellä. Jarkko Malisen paluu tuo leveyttä Tapparan hyökkäysarsenaaliin.

Nuori ja lupaava Juho Rautanen saapui Jokereista vahvistamaan Tapparan puolustusta, ja on mielenkiintoista nähdä, että millaisen vastuun Rautanen nappaa. Maalivahdiksi haettiin HIFK:ssa saamaansa kohteluun närkästynyt Niklas Bäckström. NHL-kenttiä kolunnut konkarimaalivahti tietää, miten otteluita voitetaan, mutta kestääkö kroppa?

Kausiennakko – tuleeko seitsemäs peräkkäinen finaali?

Tappara on menetyksistään huolimatta erittäin kova. Kokoonpano on laaja ja laadukas jokaisella osa-alueella. Jukka Rautakorvella on käsissään palapeli, joka on viimeistelyä vaille valmis.

Keskikaistalla on klassisia sentterityyppejä, jotka osaavat jakaa kiekkoa maaleja janoaville laitureille. Malisen ja Jan Mikael-Järvisen kaltaiset pelimiehet ovat maalitykkien parhaita ystäviä. Tapparassa palvelu pelaa.

Laitahyökkääjistä puheen ollen, voidaan todeta, ettei maalinteon kanssa pitäisi olla ongelmaa. Kristian Kuusela osaa edelleen lyödä kumipalaa verkkoon, kuten Tomas Záborskykin. Myös Jere Karjalainen ja Matti Järvinen kantavat osansa Tapparan tulivoimasta.

Tuukka Mäntylä on puolustukseen jämerä voimahahmo, mutta kiekollisen pelin avaintekijänä häärää Otso Rantakari. Itseluottamus ja kiekkovarmuus ovat Rantakarin valttikortteja, ja hän tulee olemaan jälleen kultakimpale Tappara-leirille. Valtteri Kemiläinen on niin ikään kiekollinen rightin pakki, ja myös häneltä on lupa toivoa tehoja. Luutimispuolesta vastaavat Veli-Matti Vittasmäki ja Aleksi Elorinne, jotka ovat painosanalla luottopuolustajia.

Tapparan kokoonpanon heikoksi kohdaksi voi muodostua Nicklas Bäckströmin ja Christian Heljangon muodostama maalivahtikaksikko. Vastuu voi jakaantua tasan ja Bäckström on hyvä mentori nuorelle Heljangolle, mutta silti, riittääkö? Tampereella toivotaan, että riittää, ja maalivahdeilla on kaikki mahdollisuudet pelata loistava kausi.

Tappara tulee edelleen olemaan ikävä vastustaja ja vahva suorittaja, mutta finaaliputki saattaa mennä poikki.

Laitataklauksen veikkaus: Tappara sijoittuu tulevalla kaudella sijalle 3.

Seuraa häntä: Juho Rautanen

Rautanen on pelannut kahden viime kauden aikana lähes 50 KHL-matsia Jokereissa, mutta äärikovassa Jokeri-nipussa oli vaikea nousta vakiopakiksi, tai ottaa kiekollista roolia. Myös vammat ovat häirinneet lahjakasta 21-vuotiasta Mäntsälän Jää-Tiikereiden kasvattia.

Jos Tapparasta irtoaa vastuuta, niin Rautasella on eväät myös kiekolliseen peliin. Omassa päässä Rautanen on jämäkkä ja varma, eikä kiekko polta lavassa. Erittäin mielenkiintoinen lisä Tapparan kokoonpanoon.

Tiesitkö tätä?

Tapparaan profiloitunut Jan-Mikael Järvinen pelasi Liigassa kolmen ottelun verran jo kaudella 2006-07, mutta joukkueena oli hänen kasvattiseuransa Ilves! Kiekkoili sen jälkeen useamman kauden HPK:ssa ja SaPKossa, kunnes saapui Tapparaan 2012.

Kahdeksatta kauttaan porkkanapöksyissä käynnistelevän Järvisen isä, Kari Järvinen, pelasi myös pitkän uran. Nimenomaan Ilveksessä.

Tapparan Valitse mut!

Jos et näe twiittiä, niin voit katsoa sen myös tästä!

Liigapörssi pilalle

Suosittelemme myös:

Liiga-ennakko: Kärpät suurena suosikkina tulevaan Liiga-kauteen