Video: Kevin Lankisen huippuvire jatkuu – nyt pysähtyi Columbus

Kevin Lankisen NHL-ura on saanut räjähtävän startin. Maanantain vastaisena yönä Lankinen oli jälleen oivassa vireessä.

Kevin Lankinen torjui Chicago Blackhawksin maalilla 31 laukausta ja päästi taakseen vain yhden maalin, kun intiaanipoppoo kaatoi kotikentällään Columbus Blue Jacketsin lukemin 3-1. Chicagon tehokkaimpina häärivät tehot 1+1 mieheen nakuttaneet Patrick Kane ja Philipp Kurashev.

Lankisen startti NHL-uralle on ollut huikaiseva. Hän on aloittanut Chicagon maalilla kuusi ottelua, joista kolme on päättynyt voittoon, kaksi jatkoaikatappioon ja yksi varsinaisen peliajan tappioon. Hän on noussut sosiaalisen median kommenttienkin perusteella nopeasti kannattajien suosioon.

”Jokaisen pelin ja erän, kun olen tuolla maalilla, tunnen itseni enemmän ja enemmän rentoutuneeksi. Saan koko ajan enemmän itseluottamusta”, Lankinen sanoi Columbus-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Lankinen on torjuntaprosenttien valossa ollut NHL:n tämän kauden 5. paras maalivahti lukemalla 93,7 %. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo on 1,97. Lukemien taustat ovat siinä mielessä erinomaiset, että Chicagoa ei ole kaavailtu tällä kaudella NHL:n kärkijoukkueisiin.

”Mielestäni maalivahdit ovat käänteentekeviä pelaajia. Ja minä haluan ehdottomasti olla se, joka auttaa joukkuetta voittamaan ja tekee, mitä ikinä se vaatiikaan”, Lankinen sanoi itsevarmuutta uhkuen.

Chicago eteni voittoon Kevin Lankisen huippuotteiden johdolla

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Joonas Donskoi viimeisteli jo kauden viidennen maalinsa tyylillä