KHL-pomo löi kaukalossa – erotuomaritarkkailijoiden päällikkö sairaalaan

KHL-pomo Andrei Kovalenko tunnettiin pelivuosinaan lempinimellä
KHL-pomo Andrei Kovalenko tunnettiin pelivuosinaan lempinimellä "tankki". Kuva: Getty Images

Arvostettu venäläistoimittaja Igor Eronko kertoo Twitter-tilillään KHL:n erotuomaritarkkailijoiden päällikön joutuneen alumni-turnauksesta sairaalaan.

KHL:n erotuomaritarkkailijoiden päällikkö Vladislav Kiselev oli viheltämässä perinteistä alumni-turnausta Venäjällä, missä siis nähdään entisiä ammattilaisia.

Turnaus ei päättynyt Kiselevin osalta kovinkaan hyvin, sillä KHL:n pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Andrei Kovalenko, joka tunnettiin pelaajana lempinimellä ”tankki”, riehui alumni-turnauksessa Kiselevin sairaalakuntoon.

Kovalenko ei pitänyt tuomarin tuomioista ja lopulta hän päätti lyödä Kiseleviä, joka putosi iskun voimasta jäähän.

Venäläislehti Sport-Expressin mukaan kukaan muu pelaajista ei löytänyt Kiselevin tuomioista minkäänlaista valitettavaa.

KHL on ollut kuluvalla viikolla lähes yksinomaan negatiivisissa merkeissä framilla, sillä toinen venäläistoimittaja Slava Malamud kertoi aiemmin mestaruuden olevan pedattu SKA Pietarille ja hänen mukaansa itse Venäjän presidentti Vladimir Putin on pääpiruna asiassa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Malamud kertoo, ettei SKA:n tarvitse esimerkiksi noudattaa sarjan pelaajakattoa, vaan se operoi tällä kaudella kuusi kertaa kovemmalla palkkabudjetilla kuin muut seurat. Lisäksi hän kertoi pietarilaisseuran saavan valita niin sanotusti parhaat päältä, mitä tulee sarjaan saapuviin tähtipelaajiin.

Kaiken kukkuraksi hän kertoi liigan olevan valmis tekemään kaikkensa, että pudotuspelikevään päätteeksi Gagarin Cupia juhlitaan Pietarissa.

Malamud avautui aiheesta, kun SKA:n ja Severstal Tsherepovitsin kolmannessa pudotuspelikohtaamisessa nähtiin selvä paitsiomaali, joka ratkaisi ottelun pietarilaisjoukkueelle. Maali tarkistettiin videolta ja siitä huolimatta erotuomarit hyväksyivät osuman.

Lisää lunta tupaan tuli, kun seuraavassa ottelussa Severstalin maali hylättiin paitsiovirheenä. Osittain tuon hylkäyksen seurauksena SKA voitti ratkaisevan ottelun numeroin 2-0 ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle puhtaasti voitoin 4-0.

Sport-Expressin alkuperäisen uutisen Kovalenkon tapauksesta löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Venäläistoimittajan valtava vuodatus paljasti karun faktan: SKA:n mestaruus on jo sovittu