IL: KHL vaatii seuroja muuttamaan Venäjälle koronapandemian vuoksi – Jokereiden kausi uhattuna

Iltalehti uutisoi tiistai-iltana, että KHL haluaa muun muassa Jokereiden muuttavan ensi kaudeksi Venäjälle vaikean koronapandemiatilanteen vuoksi.

KHL:n runkosarjan on tarkoitus alkaa syyskuun 2. päivä. Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin todella sekasortoiselta, vain noin puolitoista kuukautta ennen kauden alkamista.

Yhtenä suurena onglemana on, että kuudessa eri maassa pelattavan sarjan läpivieminen on maantieteellinen haaste, sillä rajat ovat kiinni koronapandemian vuoksi. Venäjän rajojen ulkopuolella olevia joukkueita onkin pyydetty siirtämään pelinsä sarjan kotimaahan.

”Riian Dinamolle ja Kunlun Red Starille on jo ilmoitettu, että ainoa vaihtoehto on siirtää joukkueet Venäjälle. Muuten ne eivät voi pelata sarjassa, koska rajat eivät aukea lähiaikoina”, Iltalehden venäläinen sisäpiirilähde sanoi.

Iltalehden lähteiden mukaan Jokereille on käymässä sama kohtalo. Yhtenä vaihtoehtona olisi, että Jokerit asettuisi pelaamaan Pietariin. Iltalehden haastattelema lähde epäili, ettei Jokerit pyyntöön suostuisi, ja näin ollen helsinkiläisseuraa ei nähtäisi ensi kaudella KHL:ssä.

”Valmistaudumme pelaamaan kotipelit normaalisti Helsingissä. Tällä hetkellä ei ole muuta suunnitelmaa”, Jokereiden viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen kommentoi.


KATSO MYÖS: Video: HIFK värkkää sensaatiomaisen koulumaalin ylivoimalla