Klassikkovideo: Christian Ruutun syöttöä katsoessa loppuvat superlatiivit kesken

Entisen NHL-hyökkääjä Christian Ruutun maalisyöttö ottelussa Hartford Whalersia vastaan on sanoinkuvaamattoman kaunista katsottavaa.

Christian Ruuttu pelasi pitkän ja tehokkaan uran NHL:ssä. Hän edusti pelaajaurallaan taalajäillä Buffalo Sabresia, Chicago Blackhawksia ja Vancouver Canucksia. Kaikkiaan Porin Ässistä maailmalle ponnistanut sentteri teki NHL-urallaan 621 ottelussa 432 tehopistettä.

Ruutun yksi vahvuus pelaajana oli hänen oivallinen pelikäsityksensä. Tästä nähtiin loistava esimerkki, kun Buffalo Sabresia edustanut suomalainen antoi suorastaan maagisen niin sanotun no-look-syötön jalkojensa välistä puolustajalegenda Phil Housleylle ottelussa Hartford Whalersia vastaan. Täysin odottamaton toiseen passi toiseen aaltoon yllätti kaikki areenalla olleet Housleya lukuun ottamatta.

Ruuttu on jatkanut pelaajauransa jälkeen elämäänsä tiiviisti jääkiekon parissa. Hän on tehnyt NHL:ssä pelaajatarkkailijan työtä jo 16 kauden ajan. Tällä hetkellä hän on johtajana Los Angeles Kingsin Euroopan scouttaustoiminnassa.

Christian Ruutun häikäisevä no-look-syöttö Phil Housleylle

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: ”Raipe” syöttää maalin maajoukkueuransa viimeisessä vaihdossa