Klassikkovideo: ”Iso kasi” jallittaa Jarkko Immosta aloituksessa ja laukoo komean maalin

SM-liigan kaikkien aikojen paras pistemies Janne Ojanen viettää tänään syntymäpäiviään. Klassikkovideolla ”Iso kasi” vie Jarkko Immosta 100-0.

Janne Ojanen on jääkiekon SM-liigan kaikkien aikojen paras pistemies. 876 runkosarjan ottelussa Ojanen nakutti huimat 799 tehopistettä. 516 syöttöpisteellä hän on myös sarjan kaikkien aikojen eniten syöttöpisteitä kerännyt pelaaja.

Vieläkin kunnioitettavamman Ojasen urasta tekee hänen lojaaliutensa kasvattajaseuraansa Tapparaa kohtaan. Ojanen pelasi kaikki SM-liigaottelunsa Tapparan paidassa, vaikka ottajia olisi varmasti ollut kilpailevissakin seuroissa. Tapparassa hän voitti kaikkiaan neljä mestaruutta, joiden lisäksi kultaa ripustettiin kaulaan niin nuorten MM-kisoissa 1987 kuin vuoden 1995 aikuisten kisoissakin.

Iso kasi höynäyttää nuorempaa virkaveljeä

Ojanen muistetaan lempinimestä ”Iso kasi”, joka viittasi sekä hänen ikoniseen pelinumeroonsa kuin raamikkaaseen kroppaansa.

Vaikka Ojanen oli enemmän syöttelijä kuin viimeistelijä, nähtiin hänen maalintekotaidoistaan komea osoitus uran toiseksi viimeisellä kaudella 2007-2008.

Lähes nelikymppinen kokenut kettu yllätti JYPin reilusti alle kolmekymppisen Jarkko Immosen aloittamalla jyväskyläläisten puolustusalueen b-pisteellä kiekon itselleen eteenpäin. Tämän jälkeen hän ohitti ensin Immosen ja ampui sen jälkeen kiekon vastustamattomasti ohi maalissa torjuneen Pekka Tuokkolan. Tilanne on katsottavissa alapuolella olevalta videolta.

Onnittelut legendalle 52-vuotissyntymäpäivien johdosta!

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Jonathan Quick ohjaa purkukiekon kilvellä omaan maaliin