Klassikkovideo: Kaikkien aikojen väkivaltaisin maalivahti – Ron Hextallin parhaat palat

Ron Hextallin parhaat palat on täynnä väkivaltaa.
Ron Hextallin parhaat palat on täynnä väkivaltaa. Kuva: Getty Images

Ex-maalivahti Ron Hextallin parhaat palat ovat vanhan liiton kiekkofanien märkä päiväuni. Highlighteista ei nimittäin väkivaltaa puutu.

Ei ole kauaakaan, kun kiekkovaikuttaja Brian Burke valitteli mediassa jääkiekon olevan liian väkivallatonta. Burke ei ole mielipiteensä kanssa yksin, sillä lajin evoluutio on ajanut jääkiekon siihen pisteeseen, että tappelut, kovat taklaukset ja muutoinkin fyysinen peli on yhä vain vähenemään päin.

Nyt vanhan liiton kiekkofanien huutoon on kuitenkin vastattu, sillä Klassikkovideo tarjoaa tällä kertaa maalivahti Ron Hextallin uran parhaat palat. Tai ainakin ne kaikista väkivaltaisimmat.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Hextall, joka edusti lähes koko uransa ajan Philadelphia Flyersia, oli etenkin uransa alkuvaiheilla todellinen jäähyrohmu, sillä miehen kolme ensimmäistä NHL-kautta tuottivat kaikki yli 100 rangaistusminuuttia. Siinä samalla Hextall kuitenkin nappasi tulokaskaudellaan parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn.

608 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Hextall on ja tulee aina olemaan kaikkien aikojen väkivaltaisin maalivahti, joka oli rooliltaan myös todellinen gooni. Mies ei katsonut vastustajia hyvällä, jos he kulkivat liian läheltä Hextallin reviiriä, tai jos vastustaja kohteli kaltoin miehen joukkuekavereita.

Lopputuloksena olikin tappeluita, hurjia viikatteita, lyöntejä ja muuta mukavaa, jotka ovat nykypäivänä jyrkästi kielletty. Nyt ei kuitenkaan puhuta nykyajasta, vaan vanhan liiton kiekosta. Olkaa hyvät ja nauttikaa.

Ron Hextallin parhaat palat:

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.