Klassikkovideo: ”Raipe” syöttää maalin maajoukkueuransa viimeisessä vaihdossa

Raimo ”Raipe” Helminen kruunasi todella mittavan maajoukkueuransa täydellisellä tavalla tamperelaisen kotiyleisön hurmoksen edessä.

Siitä on hieman yli kaksitoista vuotta, kun Raimo ”Raipe” Helminen nähtiin viimeistä kertaa kentällä Leijonien paidassa. Tuo hetki oli ikimuistoinen siitäkin syystä, että Helminen on Suomen kaikkien aikojen eniten A-maaotteluita pelannut pelaaja sekä pistepörssin kärkinimi. Ilves-legenda ehti pelata mittavalla urallaan A-maajoukkueessa kaikkiaan 331 ottelua tehopistein 52+155=207.

Ei siis ollut mikään ihme, että Tampereen Hakametsä oli tupaten täynnä katsomassa sankarin viimeisiä luistimenpiirtoja maajoukkueessa, kun Suomi ja Tshekki kohtasivat EHT-ottelussa 7.2.2008.

Suomi oli jo varmistanut ottelussa voiton, kun Helminen laitettiin ottelun loppuhetkillä kentälle. Katsomo mylvi toivoen Raipelle maalia viimeisessä vaihdossa, eikä tämä jäänyt hänen ketjutovereiltaankaan huomaamatta.

Legenda tuli tutuksi siitä, että haki viimeiseen asti aina syöttöpaikkaa ketjukavereilleen, eikä hän tehnyt poikkeusta edes viimeisessä maajoukkuevaihdossaan. Laituri Antti Laaksonen väenväkisin yritti pedata paikkaa Helmiselle kellon käydessä viimeistä peliminuuttia. Raipe syötti kuitenkin Laaksoselta saamansa kiekon vielä viereensä ketjun kolmannelle lenkille Tuomas Pihlmanille, joka laukoi syöttökuninkaan maajoukkueuran kruunuksi kiekon Tshekin verkkoon.

Sekä yleisön että selostaja Antero Mertarannan reaktiot kertovat kaiken tilanteen legendaarisuudesta.

Raipe syöttää, Pihlman laukoo ja yleisö riehaantuu

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Video: Patrik Laineen tämän kauden maalikimara