KLASSIKKOVIDEO: Ron Hextall – maaleja ja jatkuvaa riehumista!

Ron Hextall tunnetiin maalivahtina jatkuvasta riidan haastamisesta.
Ron Hextall tunnetiin maalivahtina jatkuvasta riidan haastamisesta. Kuva: Getty Images

Nykyisin Philadelphia Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall loi aikanaan pitkän NHL-uran maalivahtina ja hän tuli tunnetuksi todellisena kuumakallena. 

Kun nykyisin katsoo Ron Hextallin haastatteluita, joissa hän puhuu hyvin rauhallisella, tasapainoisella ja maltillisella äänensävyllä, on vaikea uskoa, että kyseessä on sama kaveri, joka aikanaan maalivahtina hakkasi kaikkea liikkuvaa.

Hextall tulikin tunnetuksi maalivahtina, joka koppasi ensiksi kiekon kiinni ja sen jälkeen hyökkäsi fyysisesti vastustajan kimppuun.

Hän käytti surutta esimerkiksi mailaansa hyväksi näissä tilanteissa – siis sitä samaa kapistusta, jolla hän myös alkoi pommittaa maaleja omasta päästä. NHL:n historiassa ensimmäinen maalin nimiinsä saanut maalivahti oli Billy Smith, mutta itse asiassa Hextall oli ensimmäinen veskari, joka tarkoituksenomaisesti haki maalia ja myös upotti kiekon vastustajan tyhjään maaliin.

Kun näin jälkikäteen – vajaa 19 vuotta uran päättymisen jälkeen – katsoo Ron Hextall -koostevideoita, sitä on täysin hämmästyksissään. Osa hänen tempuistaan meni nimittäin hänen pelivuosinaan läpi, mutta nykypäivänä moinen käytös ei olisi millään muotoa mahdollista.

Sen pidemmittä puheitta päästämme teidät nauttimaan seuraavien reippaan kuuden minuutin ajaksi Hextallin ikimuistoisimmista hetkistä – sellaisia ne todella olivat.

Nykyisin 53-vuotiaan kanadalaisen uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme suuntaamaan myös muiden sivuiltamme löytyvien videoiden pariin TÄMÄN LINKIN kautta.