Klassikkovideo: Steve Yzerman hassuttelee ihanan maalin

Steve Yzerman hassuttelee Philadelphian puolustusta.

Steve Yzerman on yksi lajin kaikkien aikojen suurimmista nimistä. Detroit Red Wingsin legenda ja pitkäaikainen kapteeni täyttää tänään lauantaina 55 vuotta.

Steve Yzerman voitti pitkällä ja maineikkaalla NHL-urallaan kolme Stanley Cupia. Koko 22 kautta kestäneen pääsarjatasouransa hän pelasi Detroit Red Wingsin riveissä. 1514 ottelussa tehopisteitä sentterille ehti kertyä huimat 692+1063=1755. Tuolla lukemalla hän on NHL:n kaikkien aikojen 7. paras pisteidentekijä.

Maajoukkuetasolla plakkariin tarttui kultaa vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisista. Hän toimi joukkueen varakapteenina ja iski kuudessa pelissä yhtä monta tehopistettä. MM-kisoissa kanadalainen voitti kaksi hopeamitalia.

Yzerman muistetaan periksiantamattomana ja esimerkillisenä urheilijana, joka oli sekä taitava pelintekijä että hyvä viimeistelijä. Johtajataidoista kertoo muun muassa se, että hän toimi Detroitin kapteenina peräti 19 kauden ajan.

Pehmeistä käsistä ja sulavasta liikkumisesta hyvä esimerkki nähtiin kaudella 1988-1989, jolloin Yzerman nakutti 80 ottelussa huimat 65 maalia ja 155 tehopistettä. Philadelphia Flyersin puolustus oli sulaa vahaa Yzermanin käsittelyssä, kun taituri puikkelehti ohi itsensä tilanteesta ulos pelaavien puolustajien perä jälkeen. Lopuksi maalivahti vielä kahville ja kiekko rystyllä tyhjään maaliin. Klassista Yzermania!

Pelaajauransa jälkeen Yzerman on jatkanut töitä jääkiekon parissa. Hän toimi Tampa Bay Lightningin general managerina lähes koko 2010-luvun. Nykyään hän on palannut takaisin kotiseuransa Detroitin riveihin, jossa hän aloitti GM:n hommat viime kaudella.

Onnittelut 55-vuotiaalle lajilegendalle syntymäpäivien johdosta!

Steve Yzerman saa Philadelphia-puolustuksen näyttämään typerältä

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: JYP voitti kilpajuoksun Brad Lambertista