Video: Aholle pari syöttöä – Koivu tasoitti ottelun viimeisellä sekunnilla

Video: Aholle pari syöttöä - Koivu tasoitti ottelun viimeisellä sekunnilla

Carolina Hurricanesin ja Minnesota Wildin välisessä kamppailussa suomalaiset Sebastian Aho ja Mikko Koivu pääsivät pisteiden makuun mukavalla tavalla.

Kärppäjunnu Aho alusti hienosti kaksi Carolinan maaleista pelin kolmannessa erässä, kun pehmeäkätinen hyökkääjä väläytteli syöttötaitojaan Noah Hanifin ja Victor Raskin osumiin. Aho valittiin myös pelin parhaaksi pelaajaksi. Mies onnistui viime kaudella nakuttamaan pisteet 24+25, joten kaudenavaus lupailee vähintään yhtä tehokasta sesonkia kaksikymppiselle Aholle.

Minnesotan kapteeni Mikko Koivu puolestaan oli Wildin kannalta merkittävässä roolissa, kun hän kaivoi kiekon Hurricanesin reppuun aivan ottelun viimeisillä sadasosilla tasoittaen pelin 4-4:ään. Carolinan maalilla pyöri kaamea hässäkkä muutama sekunti ennen ottelun päättymistä, mutta kumilätkä pomppi lopulta Koivun haltuun, eikä suomalainen erehtynyt paikasta. Näin kamppailu venyi huikean lopun johdosta jatkoajalle ja siitä aina voittolaukauskisaan.

VL-kisassa sekä Aho että Koivu epäonnistuivat yrityksissään. Carolinan Jaccob Slavin oli ainut onnistuja, joten kaksi pistettä matkasivat Hurricanesin mukaan lukemin 4-5.

Muista suomalaispelaajista Janne Kuokkanen ja Teuvo Teräväinen eivät päässeet pisteille. Wildin Mikael Granlund ei ollut kokoonpanossa.

Ahon nätit alustukset:

https://www.youtube.com/watch?v=LeRV9wVlsFE

Ja Koivun tasoitus:

https://www.youtube.com/watch?v=wEbRZC-Aae4

Jos videot eivät näkyneet, näet ne TÄSTÄ ja TÄSTÄ.