Kolumni: Vegas Golden Knights, erilainen tarina alusta loppuun saakka!

Capitals osti vegasilaisesta sanomalehdestä kokosivun mainoksen, jossa se halusi kehua Golden Knightsin ensimmäistä kautta.
Capitals osti vegasilaisesta sanomalehdestä kokosivun mainoksen, jossa se halusi kehua Golden Knightsin ensimmäistä kautta. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights teki sunnuntaina pelatussa Läntisen konferenssin finaalissa jotain sellaista, mihin kukaan ei ollut osannut varautua.

[dropcap]O[/dropcap]len huvittuneena seurannut viime päivinä käytyä some-keskustelua sekä Suomessa että Pohjois-Amerikassa – etenkin jälkimmäisessä.

Yhtäkkisesti ”kaikki” ovat alkaneet syyttää NHL:ää siitä, miten he laajennusdraftin sääntöjä hiomalla – siis aiempaan verrattuna – mahdollistavat Vegas Golden Knightsille taistelun Stanley Cupista.

Kyllä, nämä ihmiset vakuuttelevat puheillaan tietäneensä, että tämä tuhkimotarina oli mahdollista.

Itselläni on tähän sanottavana vain kolme sanaa: Älkää. Puhuko. Paskaa!

Tätä tarinaa ei nimittäin osannut ennustaa kukaan. Ei yksikään ihminen tässä maailmassa.

Ai, miten niin ei? Koska mahdottoman ei pitänyt olla mahdollista.

Ja, jos joku miettii tässä vaiheessa todistavansa olleensa koko ajan tietoinen mahdottoman toteutumisesta esimerkiksi vetolappujaan vilauttelemalla, niin älkää vaivautuko – olen minäkin joskus lykännyt euron rahaa peliin, kun olen kalastellut sadoissa pyöriviä kertoimia.

Se ei ole kuitenkaan tarkoittanut sitä, että olisin oikeasti uskonut voittavani jotain.

[dropcap]T[/dropcap]ämä Vegasin tarina onkin eittämättä kaikkien aikojen hienoin jääkiekkotarina. Kyllä, Miracle on Ice tullaan jatkossa yhdistämään Vegas Golden Knightsiin, vaikka Yhdysvaltain olympiajoukkueen tarina Lake Placidissa olikin pitkään vertaansa vailla.

Vaan, kun ei ole enää. Tokikaan Golden Knights ei ole voittanut vielä varsinaisesti mitään, mutta se on luonut kaikkien aikojen jääkiekkotarinan.

Eikä tätä tarinaa voi kopioida. Ei tällaista tarinaa ole olemassa, eikä sen vertaista tulla koskaan näkemään.

Tämä on täysin uniikki tuhkimotarina, jossa asiat on tehty eri tavalla – osittain tietoisesti, osittain sattuman kautta.

Tämä on tarina, joka käynnistyi siitä hetkestä, kun kolmisenkymmentä toisilleen enemmän tai vähemmän tuntematonta pelaajaa iskettiin samaan joukkueeseen ja kaupunkiin, jossa ei oltu koskaan nähty tämän tason ammattilaisurheilua, siis joukkuelajien osalta.

Tarina, jossa osa näistä pelaajista kaupattiin tulevaisuutta ajatellen. Niinpä, edes Vegas Golden Knights -organisaatiossa ei uskottu mestaruuteen, vaan haaveena oli kannusta taisteleminen 6-8 vuoden päästä.

Ja se tarina jalostui valtaisan tragedian kautta, kun Vegasissa nähtiin karmaiseva joukkosurma. Se toi pelaajat lähemmäksi toisiaan ja kaupungin lähemmäksi Golden Knightsia.

[dropcap]E[/dropcap]nnen kaikkea tämä on tarina, joka on ollut – ja tulee olemaan – erilainen alusta loppuun saakka. Tarina päättäväisyydestä, uskosta ja periksiantamattomuudesta.

Oikeastaan sen erilaisuuden konkretisoi ne ratkaisevaksi jääneen lännen finaaliottelun jälkeiset hetket. Tarkalleen ottaen yksi hetki. Se hetki, kun Deryk Engelland uhmasi kirousta ja koski Läntisen konferenssin mestaruuspokaaliin. Eikä vain koskenut, vaan otti pokaalin joukkueelleen kiertoon.

Kun hän teki jotain sellaista, mitä niin harva on aiemmin uskaltanut tehdä.

Ja se kertoo jotain tämän joukkueen hengestä ja siitä valtaisasta itseluottamuksesta.

Tältä tarinalta puuttuu kuitenkin vielä se kirkkain kruunu, joka on enää neljän voiton päässä.

Mutta tuli sitä tai ei, mahdoton-sana on poistettava tämän kevään jälkeen jokaisesta sanakirjasta. Tai sitten se on selitettävä lukijalle auki tasan tarkkaan yhdellä tavalla.

18 kirjaimella ja kolmella sanalla.

Vegas Golden Knights.

Nevadalaisseuran verkkosivut löydät täältä.

Suosittelemme myös:
Analyysi: Mitä Vegas on opettanut muille seuroille? Joel Armia voisi olla ”uusi Haula”