Kommentti: Intohimon ja uskon mestaruus, jonka keulakuvana toimi #8!

Washington Capitalsin tarina: intohimon ja uskon mestaruus.
Washington Capitalsin tarina: intohimon ja uskon mestaruus.

Tämän kevään NHL:ssä nähtiin intohimon ja uskon mestaruus, vaikka NHL-kauden todellinen sensaatioseura Vegas Golden Knights jäikin nuolemaan näppejään.

Viime kevään piti olla se Washington Capitalsin kevät. Kaikki palaset olivat paperilla kohdallaan ja joukkue oli vähintäänkin yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Toisin kuitenkin kävi. Capitals jäi jälleen toiselle pudotuspelikierrokselle, kun noutajana toimi liiankin tutuksi tullut Pittsburgh Penguins.

Sen sijaan tänä keväänä Capitalsilla ei pitänyt olla mitään palaa mestaruustaistelussa. Joukkue menetti viime kauden jälkeen Kevin Shattenkirkin, Karl Alznerin, Marcus Johanssonin, Justin Williamsin ja Nate Schmidtin kaltaisia nimiä.

Mestaruusikkunan piti olla sulkeutunut lopullisesti tältä joukkueelta – siis nykymuodossaan.

Ja siltähän se pudotuspelien avauskierroksen alkajaisiksi näyttikin, kun Columbus Blue Jackets haki Washingtonista kaksi vierasvoittoa ja karkasi ottelusarjassa 2-0-johtoon.

Sen jälkeen tapahtui kuitenkin jotain.

Capitals-pelaajien usko ei horjunut missään vaiheessa ja niinpä joukkue kampesi ensiksi ottelusarjassa tasoihin ja lopulta voittajaksi saakka.

Toisella kierroksella vastaan luisteli puolestaan se pahin painajainen – Sidney Crosbyn kipparoima Pittsburgh Penguins. Usko Capitals-kopissa oli kuitenkin niin kova – paperilla heikentyneestä materiaalista huolimatta – että myös kaksi kertaa putkeen mestaruutta juhlinut pennsylvanialaisseura lähti laulukuoroon.

Itäisen konferenssin finaaleissa – niin sanotusti viimeisenä esteenä Stanley Cup -finaalien tiellä – seisoi yksi suurimmista mestarisuosikeista, Tampa Bay Lightningin muodossa.

Tässä kohtaa kaikki pitivät varmana, että Capitalsin tie nousee pystyyn. Ja siltä se näyttikin, sillä Lightning johti ottelusarjaa voitoin 3-2 ja pääsi hakemaan ratkaisua kotonaan.

Mutta taas se usko ja intohimo voittamista kohtaan oli niin kova, ettei Capitals hätkähtänyt. Se voitti kaksi ottelua putkeen ja eteni Stanley Cup -finaaleihin 20 vuoden tauon jälkeen.

Finaaleissa vastaan asteli tuhkimotarinan pauloissa ollut Vegas Golden Knights. Joukkue, joka oli pudottanut Los Angeles Kingsin, San Jose Sharksin ja Winnipeg Jetsin.

Golden Knightsin pelitavan piti olla myrkkyä Capitalsille.

Vaan ei ollut, ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta. Capitals hävisi vielä joukkueiden ensimmäisen mittelöinnin, mutta sen jälkeen se otti sarjan komentoonsa ja marssi neljän perättäisen voiton siivittämänä mestariksi saakka.

Omanlaisensa satu, jonka ei pitänyt olla enää mahdollista, olikin mahdollinen – vaikka siihen ei kukaan uskonut.

Tai itse asiassa uskoi, nimittäin ne kaikkein tärkeimmät ihmiset: jokainen jätkä Capitalsin pukukopissa, organisaatiossa ja niin edelleen.

Tätä voikin kuvailla, ilman sen kummempia pelillisiä analyyseja, sekä intohimon että uskon mestaruudeksi, minkä keulakuvana marssi #8 Alexander Ovechkin.

Muuttunut Ovechkin.

Ovechkin, joka maalien lisäksi puolusti, taisteli, taklasi ja jopa takakarvasi. Täysin eri kaveri kuin vielä muutamia vuosia sitten.

Jälleen kerran urheilu siis osoitti, että kaikki on mahdollista. Vegasin tarina, joka kesti aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, kertoo siitä isosti ja niin kertoo myös Capitalsin tarina.

Muistakaa siis hyvät ihmiset tämä: mahdotonta ei ole olemassa – on vain mahdollinen.

Viimeisen finaaliottelun tilastot löydät täältä.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Ja sieltä se tuli! Alexander Ovechkin on pudotuspelien MVP!