Kommentti: Jos Stanley Cup jaettaisiin nyt, niin…

Kansallislaulun esittäjä veti kaukalossa komeat pannut.
Kansallislaulun esittäjä veti kaukalossa komeat pannut. Kuva: Getty Images

NHL:ssä vietettiin eilen siirtotakarajaa. Deadlinen jälkimaininkien pohdinnassa on, että mille joukkueelle Stanley Cup menisi ”juuri nyt”.

NHL:n Trade Deadline oli ja meni. Jos tämä meni sinun kannaltasi ohitse, suosittelen vahvasti tutustumaan suoritettuihin vaihtokauppoihin TÄMÄN LINKIN kautta.

Lisäksi viime päivät pitivät treidien lisäksi sisällään joitakin vapaiden agenttien kiinnityksiä. Esimerkiksi Brian Gionta liittyi Boston Bruinsiin ja Chris Kelly Anaheim Ducksiin.

Mutta mihin joukkueeseen viime päivät vaikuttivat kaikista eniten ja positiivisella, jos asiaa ajattelee ensi kevättä ja Stanley Cupin mestaruutta ajatellen? Vaihtoehtoja on varmasti monia, mutta jos näistä pitäisi valita yksi, kohdistuisi tämä Nashville Predatorsiin.

Predators on nimittäin ollut viime aikoina vahvassa vireessä, minkä lisäksi se pelasi finaaleissa jo viime keväänä. Nälkää siis riittää.

Kaiken lisäksi se on ilmoittanut, että Jokerien maalitykki Eeli Tolvanen liittyy seuran vahvuuteen, kun KHL:n kausi saadaan päätökseensä. Myös viime kesänä uransa lopettanut Mike Fisher tekee paluun entiseen seuraansa, ja hänestä tulee olemaan joukkueelle valtava henkinen apu.

Hartmanista välitön apu

Lisäksi seura suoritti yhden suuremman vaihtokaupan. Predators menetti tämän myötä paljon tulevaisuutta, joten en väitä, että se olisi ollut onnistuneimmasta päästä. Fakta on kuitenkin samalla se, että Predators sai sen myötä välitöntä apua.

Puhun tietenkin siitä, kun Ryan Hartman liittyi seuran riveihin Chicago Blackhawksista. Hinta oli kohtalaisen kova, sillä Predators lähetti Chicagoon ykkös- ja neloskierroksen varausvuorot sekä Victor Ejdsellin. 22-vuotias ruotsalainen pelaa tällä hetkellä hyvää kautta Ruotsin SHL:ssä, joten hänestä saatetaan kuulla vielä.

Mutta kuten jo todettu, on Hartmanista Nashvillelle välitöntä apua. Hän on jo pelaajatyypiltään kevään pelaaja; repivä, raastava ja kovaa taisteleva. Hartman osaa myös tehdä maaleja, joita syntyi vielä viime kaudella 19 kappaletta.

Lisäksi, kuten jo yllä mainittu, on suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen liittymässä Predatorsin riveihin heti Jokerien kauden päätyttyä. Hänen myötään Predatorsin kova ylivoima saa yhden täsmäaseen lisää, joka on vielä kaiken lisäksi kätisyydeltään lefti.

Fisher on taasen kokenut sentteri, joka kuului seuran kapteenistoon aina vuodesta 2012 lähtien. Hän on johtajatyyppi, jonka arvo joukkueelle sekä jäällä että sen ulkopuolella on mittaamaton.

Uskomattoman kova kokoonpano

Liikkeiden jälkeen Predatorsin hyökkäys näyttäisi suurinpiirtein tältä:

Filip Forsberg – Ryan Johansen – Viktor Arvidsson
Kevin Fiala – Kyle Turris – Craig Smith
Ryan Hartman – Nick Bonino – Calle Järnkrok
Scott Hartnell – Mike FisherEeli Tolvanen

Lienee sanomattakin selvää, että Predatorsin hyökkäys on yksi NHL:n laajimpia ja kovimpia. Se pitää sisällään tähtipelaajia ja kovan työn raatajia, ja ainakin silmämääräisesti katsottuna juuri oikean määrän kutakin.

Predators ei tehnyt puolustukseensa mitään muutoksia, mutta toisaalta sillä ei ollut tähän myöskään mitään tarvetta. Petopaitojen alakerta näyttää siis tältä:

Roman Josi – Ryan Ellis
Mattias Ekholm – PK Subban
Alexei Emelin – Yannick Weber

Kirsikkana kakun päällä ovat maalivahdit. Suomalaisvahti Pekka Rinne on ollut viime keväästä lähtien todellisessa huippuvireessä, kun taasen Juuse Saros on yksi liigan luotettavimpia kakkosvahteja.

Voitaneen siis sanoa, että asiat Nashvillessä ovat tällä hetkellä erinomaisella mallilla.

Nashville uusitun miehistön löydät esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018