KooKoo pestasi ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwallin

KooKoolta on nähty eksoottinen hankinta.
KooKoolta on nähty eksoottinen hankinta.

KooKoo vahvistaa rivejään laitahyökkääjä Malte Strömwallilla, 23. Pohjois-Amerikasta Kouvolaan siirtyvän Strömwallin sopimus kattaa loppukauden.

– Malte on urheilullinen ja tavoitteellinen pelaaja. Hänen erinomainen laukaus ja oikean puolen kätisyys antavat meille lisää työkaluja, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Strömwall on oikealta laukova 180-senttinen laituri. Luulajasta kotoisin oleva Strömwall pelasi viime kauden New York Rangersin sopimuspelaajana farmisarja AHL:ssä. Kaudella 2015–2016 hyökkääjä teki kotimaansa Allsvenskanissa 49 ottelussa peräti 25 maalia.

Kuluvan kauden ruotsalainen aloitti Pohjois-Amerikassa ECHL:ssä, mutta palaa nyt Eurooppaan kehittymään entistä paremmaksi.

– Olen hyvässä kunnossa ja täynnä intoa. Tiedän, että Liiga on nopea ja hyökkäävä sarja, joka sopii minun pelityylilleni, Strömwall sanoo.

– Aloitin viime vuoden AHL:ssä hyvin, mutta loukkaannuin joulukuussa enkä sen jälkeen pelannut niin hyvin. Harjoittelin kesän hyvin, mutta silti tuntui, että minuun ei enää täysin luotettu, joten halusin uuden alun. KooKoo osoitti kiinnostusta hyvään aikaan ja nyt olen täällä.

Malte ei joudu täysin vieraalle maaperälle, sillä KooKoo-leiristä löytyy toinenkin ruotsalainen, puolustaja Robin Jacobsson. Lisäksi tanskalaisduo Emil Kristensen & Patrick Bjorkstrand puhuu ruotsia.

– Kaikki ovat toivottaneet minut hienosti tervetulleeksi ja puhuneet minulle paljon. Ja tietysti on hyvä, että joukkueessa on toinen ruotsalainen. Se helpottaa sopeutumista entisestään. Kaikki hyvin tähän asti!