Kouvolan KooKoo voitti nousubonuksia koskevan riidan oikeudessa

KooKoolta on nähty eksoottinen hankinta.
KooKoolta on nähty eksoottinen hankinta.

Kouvolan KooKoo on voittanut nousubonuksiaan koskevan riidan hovioikeudessa. Kiista pohjautuu KooKoon liiganousuun ja siihen liittyviin bonuksiin.

KooKoon entinen päävalmentaja Juha Juujärvi ja seitsemän pelaajaa vaativat KooKoo Hockey Oy:lta sopimuksiin kirjattua bonusta liiganoususta KooKoon voitettua Mestiksen mestaruuden keväällä 2014.

Osakeyhtiö kuitenkin kieltäytyi maksamasta bonuksia pelaajille ja päävalmentajalle. Kouvolassa kiekkotoimintaa pyörittänyt Kouvolan edustusjääkiekko ry toimi vielä keväällä 2014, mutta toiminta siirtyi KooKoo Hockey Oy:lle toukukuun 1. päivä.

Osakeyhtiön näkemys oli, että he eivät ole velvollisia maksamaan yhdistyksen lupaamia bonuksia, koska Juujärven ja pelaajien sopimus yhdistyksen kanssa päättyi 30. huhtikuuta 2014 eikä pelaajat ole siirtyneet vanhoina työntekijöinä yhtiön palvelukseen.

Käräjäoikeus katsoi, että liikkeenluovutus oli suunniteltu tarkoituksenmukaisesti niin, ettei osakeyhtiö joutuisi pulittamaan bonuksia pelaajistolle. Määräyksenä oli, että osakeyhtiö joutuisi maksamaan bonuksia yhteensä 55 000 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja yli 21 000 euroa.

Osakeyhtiö valitti tuomiosta hovioikeuteen ja sen päätöksellä yhtiö ei ole velvollinen bonuksia maksamaan.

Pelaajisto ja Juujärvi joutuvat korvaamaan omat sekä KooKoon 27 404 euron oikeudenkäyntikulut.

Jutun osapuolilla on vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.