Kristian Näkyvällä on kivessyöpä – ”Todella tunteellinen hetki”

Kristian Näkyvällä on kivessyöpä
Aiemmin urallaan muun muassa Luleå HF:ää edustanut Kristian Näkyvä (oik.) on sairastunut kivessyöpään. (Kuva: Getty Images)

Suomalaispuolustaja Kristian Näkyvällä todettiin hiljattain kivessyöpä, josta uutisoitiin keskiviikkona. Näkyvän osalta kuluva kausi on todennäköisesti ohitse.

Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä pelaava Örebro HK:lla oli keskiviikkona surullista tiedotettavaa: joukkueen suomalaispuolustaja Kristian Näkyvä on sairastunut kivessyöpään. Seuran tiedotteen mukaan Näkyvä leikataan torstaina Örebrossa, eikä hänen odoteta palaavan kentälle enää tällä kaudella.

Aiheesta on uutisoinut myös ruotsalaislehti Aftonbladet, jonka mukaa Näkyvä kertoi joukkuekavereilleen saamastaan diagnoosista viime viikolla.

– Hän kertoi meille pukukopissa. Se oli kaikille todella tunteellinen hetki, joukkueen tähtihyökkääjä Mathias Bromé kertoi Aftonbladetin haastattelussa.

– Olemme päättäneet pelata hänelle koko loppukauden ajan. Teemme kaiken, mitä jäällä vaaditaan. – – Tämä ottaa aikansa, mutta tärkeintä on, että Kristian olisi jälleen terve. Tuemme häntä niin paljon kuin voimme, jotta hän voisi palata jäälle. Olemme täällä ja osoitamme hänelle tukemme, Bromé jatkoi.

Aiemmin urallaan muun muassa Bluesia, JYPiä, Luulajaa, Milwaulkee Admiralsia sekä Linköpingiä edustaneen Näkyvän diagnoosi pysäytti myös ex-joukkuekaveri Jani Tuppuraisen.

– ”Kusti” on mukava jätkä ja hänestä on paljon hyviä muistoja. Kuljin hänen kanssaan yhdessä treeneihin, kun asuttiin samoilla huudeilla. Hän on erittäin positiivinen ihminen. toivon ”Kustille” tosi paljon tsemppiä. Olemme JYPin kanssa hänen tukenaan – kuten varmasti kaikki muutkin ovat, konkarihyökkääjä Tuppurainen kommentoi Iltalehden haastattelussa.

Vielä viime tiistaina Oskarshamnia vastaan pelatussa ottelussa normaalisti Örebron kokoonpanossa ollut Näkyvä on pelannut kuluvalla kaudella 39 ottelua, joissa on syntynyt tehot 8+12=20. Toista kauttaan Örebrossa pelaava Näkyvä on joukkueensa tehokkain puolustaja. Örebrossa pelaa Näkyvän lisäksi myös suomalaishyökkääjät Sakari Salminen ja Joonas Rask.

Näkyvän kohtalontovereita löytyy myös NHL:stä, sillä sekä Vegas Golden Knightsin puolustaja Shea Theodore että nykyisin Arizona Coyotesia edustava Phil Kessel ovat sairastaneet saman syövän toipuen siitä täydellisesti.

Kristian Näkyvällä on kivessyöpä

Jos upotettu twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – – – – 

Katso myös: Video: David Pastrnak mätti hattutempun ja nousi maalipörssin kärkeen

Lue myös: Mielenkiintoinen tilasto: Danforth ja Turunen Liigan rikotuimmat pelaajat