Kritiikkiä saanut Chicago Blackhawks ei aio vaihtaa nimeään tai tunnustaan

Chicago Blackhawks on joutunut kritiikin hampaisiin Amerikan alkuperäiskansoihin viittaavien nimensä ja tunnuksensa vuoksi.

Intiaaniviittauksia nimissään kantavat urheiluseurat ovat saaneet osakseen kritiikkiä vähemmistöjen tasa-arvoa ajavissa keskusteluissa kuluneen alkuvuoden aikana.

Blackhawksin tapaan intiaaneihin viittaavat NFL-seura Washington Redskins ja MLB-seura Cleveland Indians ovat ilmoittaneet harkitsevansa nimiensä muuttamista. Blackhawks ei kuitenkaan aio lähteä samalle tielle.

”Chicago Blackhawksin nimi ja tunnus symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä, Illinois’n osavaltion Sauk- ja Fox-heimojen johtajaa Mustaa Haukkaa (1767-1838), jonka johtajuus ja elämä ovat inspiroineet lukuisia alkuperäiskansojen sukupolvia, veteraaneja ja suurta yleisöä”, seura kertoi Chicago Sun-Timesin mukaan tiedotteessaan.

Samalla Chicagon ylpeys kertoi ymmärtävänsä ja kunnioittavansa muita joukkueita, jotka asiaa harkitsevat.

”Juhlistamme Mustan Haukan perintöä tarjoamalla jatkuvia kunnioittavia esimerkkejä alkuperäisasukkaiden kulttuurista ja perinteistä. Tunnistamme, että kunnioituksen ja epäkunnioituksen välillä on ohut raja, ja kunnioitamme muita joukkueita heidän halukkuudestaan osallistua keskusteluun.”


KATSO MYÖS: Nyt näyttää hyvältä! NHL-pelaajat osallistunevat tuleviin olympialaisiin