Kuusi suomalaispelaajaa jäämässä työttömiksi – tanskalaisseura iskemässä pillejä pussiin?

Tanskan pääsarjassa pelaava Gentofte Stars on on pelastautumassa, sillä se on saanut kasaan lähes miljoona kruunua.
Tanskan pääsarjassa pelaava Gentofte Stars on on pelastautumassa, sillä se on saanut kasaan lähes miljoona kruunua.

Tanskan pääsarjatasolla pelaava Gentofte Stars on laittamassa pillejä pussiin. Se tarkoittaa samalla sitä, että kuusi suomalaispelaajaa on jäämässä työttömäksi.

Tanskalainen jääkiekko on nostanut kansainvälisellä tasolla viime aikoina vahvasti päätään, ja myös maailman parhaassa kiekkoliigassa, NHL:ssä, kiekkoilee joitakin kovan luokan tanskalaisia.

Esimerkiksi tällä kaudella taalajäillä on nähty seitsemän tanskalaispelaajaa; Nikolaj EhlersOliver BjörkstrandLars EllerFrans NielsenMikkel Bödker, Frederik Andersen sekä Jannik Hansen.

Mutta harvalla tavanomaisella kiekkofanilla ei ole kuitenkaan harmainta aavistusta, mitä Tanskan omassa kiekkoliigassa, Metal Ligaenissa, tapahtuu.

Todellisuudessa sarjassa pelaa useita ja taas useita suomalaispelaajia. Esimerkiksi veteraanihyökkääjä Juha Kiilholma siirtyi juuri Porin Ässistä Tanskan Herning Blue Foxiin. Samaisen joukkueen Toni Kallela majailee taasen Tanskan pistepörssin kakkosena.

Kuusi suomalaispelaajaa työttömäksi?

Laitataklaus.com:n saamien tietojen mukaan Tanskassa kuitenkin kuohuu. Sarjassa kahdeksantena majaileva Gentofte Stars on nimittäin iskemässä pillejä pussiin, sillä seuralta on lähteen mukaan rahat totaalisen loppu.

Asiasta oltiin kerrottu seuran toimihenkilöille ja pelaajille eilen, ja seuran virallisen julkaisun odotetaan tulevan ulos tänään. On toki mahdollista, että seura löytää itselleen uuden taloudellisen tukijan, mutta seuran lähteen mukaan tämä on epätodennäköinen vaihtoehto.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että seuran kuusi suomalaispelaajaa on jäämässä työttömäksi. Joukkueen riveissä kiekkoilevat tällä hetkellä maalivahti Teemu Seppänen, puolustajat Marlo Koponen ja Julius Nyqvist sekä hyökkääjät Ville JärveläinenJoonas RiekkinenTeemu Virtala ja Marko Virtala.

Heistä SM-kultaakin vuonna 2010 juhlinut Marko Virtala on tehnyt 39 otteluun 14 maalia ja yhteensä 40 tehopistettä, joiden myötä hän on sarjan pistepörssin 12.

Liigassa edellisen kerran kaudella 2014-15 pelannut Järveläinen on sen sijaan koko sarjan toiseksi paras maalintekijä. 24-vuotias oikea laitahyökkääjä on iskenyt 39 kamppailuun komeat 20 rysää, eikä hän ole kärkeä karussa kuin kahden osuman verran.

Metal Ligaenin pistepörssiin pääset tutustumaan TÄSTÄ.

Lisää maailman muista sarjoista pääset lukemaan TÄÄLTÄ.