KUVA: Suomalaiselta ratikkakuskilta upea ele Eric Lindrosille – kuva leviää maailmalla

Suomalainen raitiovaununkuljettaja Juha Lankisen kuva leviää maailmalla.
Suomalainen raitiovaununkuljettaja Juha Lankisen kuva leviää maailmalla. Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyers osoitti viime viikolla kunniaa Eric Lindrosille, kun pennsylvanialaisseura jäädytti kanadalaislegendan pelinumeron 88.

Ilta oli ikimuistoinen Eric Lindrosille ja se huomioitiin Pohjois-Amerikan lisäksi – luonnollisesti – ympäri jääkiekkoilevan maailman.

Myös suomalaisille tämä Legion of Doom -ketjuun kuulunut voimahyökkääjä oli jo pelivuosinaan varsin tuttu ja myös arvostettu kaveri. Pitkin viime viikkoa somessa levisikin lukuisia suomalaisten tekemiä postauksia, joissa muisteltiin Lindrosin uraa.

Vaan eittämättä pisimmän korren veti helsinkiläinen raitiovaunukuski, Juho Lankinen. Hän nimittäin ajoi raitiovaunulinjaa numero 88, joka siis oli Lindrosin pelinumero.

Niinpä Lankinen päätti lisätä raitiovaunun etuosassa olleelle taululle Philly-sanan ja Eric Lindrosin nimen.

Mikäli yllä oleva kuva ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Lankinen, joka selvästikin vaikuttaa ainakin NHL-fanilta, onkin saanut paljon kiittelyjä Pohjois-Amerikan suunnalta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Flyers jäädytti Lindrosin pelinumeron 18. ja 19. päivän välisenä yönä, Suomen aikaa, ja Lankinen postasi kuvansa Twitteriin heti aamulla työvuoronsa aloittaessaan.

Tarina ei sen sijaan kerro, ajoiko Lankinen oikeasti kyseisellä tekstillä pitkin Helsingin katuja vai oliko kyse vain ennen työvuoroa tehdystä tilapäisestä ”viritelmästä”.

Joka tapauksessa ainakin Laitataklauksen suunnalta lähtee suunnattomat rispektit Lankisen suuntaan, vaikkakin hieman myöhässä.

Suosittelemme myös:
Kommentti: Brad Marchand tulisi heittää ulos NHL:n All Star -tapahtumasta!