Pohjoisamerikkalaislähteet kertovat – Juuso Riikola siirtyy Pittsburghiin!

Juuso Riikola siirtyy Pittsburghiin, ainakin mikäli pohjoisamerikkalaislähteitä on uskominen.
Juuso Riikola siirtyy Pittsburghiin, ainakin mikäli pohjoisamerikkalaislähteitä on uskominen. Kuva: Getty Images

Useat pohjoisamerikkalaislähteet kertovat, että Juuso Riikola siirtyy Pittsburghiin. Riikola teki vaikutuksen moniin seuroihin Leijonien paidassa.

Jo Tanskan MM-turnauksen aikana, mikä siis päättyi Leijonien osalta yllätykselliseen puolivälierätappioon Sveitsille, useat tahot raportoivat Juuso Riikolan herättäneen monien NHL-seurojen kiinnostuksen.

24-vuotias Riikola esiintyi erittäin pirteästi Leijonien alakerrassa läpi turnauksen, ollen vahvimmillaan nimenomaan NHL:n vaatimassa nopeatempoisessa pelissä, joten ei ollut mikään ihme, mikäli NHL-seuroja oli oven takana ihan oikeasti jonoksi asti.

Näistä kiinnostuneista seuroista Pittsburgh Penguins vaikuttaa vetäneen pisimmän korren. NHL-maailman luotettavimpiin ja arvostetuimpiin toimittajiin lukeutuva Darren Dreger nimittäin kirjoittaa, että kahtena edelliskeväänä Stanley Cupia juhlinut Penguins on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Riikolan kanssa.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

KalPan Liiga-joukkueessa viimeiset neljä kautta pelanneen Riikolan oli määrä pelata ensi kaudella Lukossa, mutta mitä ilmeisimmin raumalaisseuralle jää vain pelkkä luu käteen.

Riikolaa, joka on pelannut Liigassa 283 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 26+63=89, ei ole koskaan varattu NHL:ään, joten hän oli maailman kovimman kiekkoliigan markkinoilla vapaata riistaa.

Penguins on viimeiset kolme kautta KalPan varakapteenina toimineelle Riikolalle eittämättä otollinen paikka, sillä joukkueen alakerta on pennsylvanialaisseuran heikoin kohta.

Mitä todennäköisimmin nuoren suomalaisen ura käynnistyy AHL:ssä, mutta toisaalta hänellä on mahdollisuus lunastaa Penguinsissa heti pelipaikka ylhäältä – aivan kuten Markus Nutivaara teki viime kaudella Columbus Blue Jacketsissa.

Suosittelemme myös:
IL: Saku Mäenalanen solmi NHL-diilin – joukkueena Carolina Hurricanes!