Laitataklaus.com liigaennakko – näillä mennään

Pitsiturnaus Pitsiturnaukseen Laitataklaus.com liigaennakko

Jääkiekon SM-liiga starttaa vihdoin! Samalla on aika lyödä tiskiin Laitataklaus.comin liigaennakko. Perjantaina 17.9. klo 18.30 liigakiekko putoaa jäähän seitsemällä paikkakunnalla. Tästä starttaa Suomen kiekkokausi!

Laitataklauksen liigaennakko esittelee pari faktaa jokaisesta joukkueesta ja päälle lyödään vielä mielenkiintoisia nostoja kertoimista.

HIFK

Jatkopaikan CHL:ssa murskavoitolla varmistanut Helsingin IFK:lla on varmasti vain yksi tavoite: mestaruus. Viime kaudella Antti Törmäsen suojatit taistelivat itsensä hopealle, vaikka monien mielestä IFK olikin varma mestari.

Joukkue on erittäin nimivahva, josta esimerkkinä Juhamatti Aaltosen ja Niklas Bäckströmin hankinnat. Corey Elkinsin kanssa ykkössentterin paikasta kättä vääntää Roope Hintz, joka tulee olemaan tulevalla kaudella erittäin mielenkiintoinen seurattava.

Coolbet tarjoaa IFK:n mestaruuskertoimeksi 4.50.

HPK

Antti Pennasen aikaan siirtyneet oranssipaidat ovat kokeneet muitakin muutoksia kuin valkoisten kypärien vaihdos mustiin. Pelaajaosasto on vaihtunut todella merkittävästi, valmennus tuo uuden pelitavan joukkueelle ja maalivahditkin ovat uusia.

Mielenkiintoisin juttu HPK:n joukkueessa on sen sentteriosasto, joka ei ole Liigan heikoimmasta päästä. Niko Kapanen, Sakari Manninen, Otto Paajanen, Severi Sillanpää ja Juho Keränen pystyvät HPK:n joukkueesta ainakin pelaamaan keskellä. Alkuun Kerästä ja Mannista istutetaan todennäköisesti Kapasen laidoille.

Coolbet tarjoaa HPK:n mestaruuskertoimeksi 45.00.

Ilves

Ilvekseltä on lupa odottaa tällä kaudella enemmän kuin viime kaudella. Valmennus on siirtynyt uuteen aikaan Karri Kiven myötä. Kivi pestasi avukseen Ilveksen A-nuorten valmentajan Jouko Myrrän sekä kovaa jälkeä HPK:n A-nuorten ruorissa tehneen Olli Salon.

Ilveksen pakistokin on saanut vahvistusta ja kokemusta. Arto Laatikainen ja Teemu Aalto tuovat mukanaan niin voittamisen kulttuuria kuin esimerkkiä siitä, mitä huippu-urheilijan elämä on. Ilveksen nuoret pelaajat saavat ottaa oppia.

Coolbet tarjoaa Ilveksen mestaruuskertoimeksi 55.00.

Jukurit

Mikkelin jääkiekoylpeys Jukurit taistelee tällä kaudella Liigassa. Penkin takaa löytyy timanttinen tutkapari Risto Dufva-Ville Nieminen, joten kauden aikana nähdään varmasti sanavalmiita vastauksia lehdistötilaisuuksissa.

Viime kauden tehopelaajat hyökkääjä Oula Palve ja puolustaja Teemu Suhonen siirtyivät HPK:hon, mutta tilalle on saatu kokemusta korkeammalta sarjatasolta. Puolustukseen joukkue pestasi mm. Valtteri Hietasen sekä Miika Koiviston. Hyökkäykseen kokemusta tuovat Ville Hämäläinen ja Turo Asplund sekä Olli Sipiläinen.

Coolbet tarjoaa Jukurien mestaruuskertoimeksi 200.00. Betsafen mestaruuskerroin 250.00.

JYP

Jyväskylään on kesän aikana käynyt kova paluumuuttoliikenne. Paluumuuttajat ovat vielä kovaa luokka vai mitä olette mieltä nimistä Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara ja Pekka Tuokkola.

Hytönen ja Louhivaara ovat Jani Tuppuraisen kanssa äärimmäisen tärkeitä liidereitä. Tuokkola maalivahtiosastolla tuo juuri oikeaa perspektiiviä ja kiriapua nuorelle Veini Vehviläiselle, joka aloittanee kauden joukkueensa ykköstorjujana. Tässä joukkueessa on potentiaalia korkealle.

Coolbet tarjoaa JYPin mestaruuskertoimeksi 6.50.

KalPa

Sami Kapanen liittyy KalPan valmennustiimiin Pekka Virran alaisuuteen. Virta on valmentanut jo yli 400 liigaottelua ja Kapasen kokemuksesta ei sen enempää tarvitse puhua, joten luvassa voi olla mielenkiintoinen kombinaatio tietotaitoa.

Kokenut maalivahti Eero Kilpeläinen saa rinnalleen mielenkiintoisen kirittäjän, kun KalPa hankki Mestiksessä loistavasti pelanneen slovakialaisen Denis Godlan. Hyökkäys on jotakuinkin kolmikon Keränen-Jokinen-Rissanen varassa, joten nähtäväksi jää, mihin se riittää.

Coolbet tarjoaa KalPan mestaruuskertoimeksi 40.00. Betsafe antaa kertoimeksi peräti 75.00.

KooKoo

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila lähtee uransa toiseen liigakauteen mukanaan Mikko Haapakoski ja Jari ”jalkakynä” Kauppila. Uusia tuulia maalivahtivalmennusosastolle tuo Kari Lehtonen. ”Leke” on kokenut kettu ja saa varmasti uutta potkua maalivahtien tekemiseen.

Maalivahti Juha Järvenpää loukkasi harjoituskaudella polvensa ja on sivussa koko kauden. HPK:ssa viime kaudella hienosti pelannut Samu Perhonen saa varmasti vastuuta, vaikka KooKoo oli pakotettu hankkimaan Järvenpäälle korvaajan. Saksalaisvahti Niklas Treutle teki kouvolalaisten kanssa sopimuksen.

KooKoon kokoonpanosta löytyy kokemusta mm. Juha-Pekka Haatajan, Ryan O’Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan muodossa. Sentteriosasto onkin kunnossa, mutta kuka tekee maalit? Sniperin roolia on tarjolla.

Coolbet tarjoaa KooKoon mestaruuskertoimeksi 35.00. Betsafe antaa kertoimeksi 50.00.

Kärpät

Lauri Marjamäen aika on Oulussa ohi ja Kai Suikkanen palasi Ouluun 12 vuoden tauon jälkeen. Suikkanen ei ole parina viime kautenaan Liigassa menestyksessä kylpenyt, mutta nyt sitä on lupa odottaa.

Kärpät on uudistunut paljon. Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho jättivät jälkeensä isot lovet, mutta lähtijöihin mahtuu vielä nimiä, kuten Masuhr, Huml, Pirnes, Laatikainen ja Junttila. Paikkausta on toki tehty. Puolustukseen kokemusta tuovat Ilkka Mikkola ja Shaun Heshka, hyökkäystä paikkaa mm. Jesse Saarinen, John Albert, Niklas Olausson ja Toni Kähkönen.

Kärpillä on työtä tehtävänä, mutta eiköhän puolen Suomen joukkue kärkisijoilla nähdä myös ensi keväänä.

Coolbet ja Betsafe tarjoavat molemmat Kärppien mestaruuskertoimeksi 8.00.

Lukko

Risto Dufvan lähdettyä Mikkeliin, valmennusvastuun Raumalla otti Juha Vuori, joka on kuulunut Lukon valmennustiimiin kahdeksan vuoden ajan.

Ensi kaudella Vuoren alaisuudessa operoiva Lukko on  kokenut nuorennusleikkauksen. Puolustuksen konkari Ilkka Mikkola vaihtoi Ouluun ja hyökkäyksestä lähti pitkä lista kokemusta mm. Janne Lahden, Teemu Nurmen, Filip Riskan ja Olli Sipiläisen mukana.

Lukon maalia vartioi ensi kaudella Kaapo Kähkönen, joka tuli Ryan Zapolskin tilalle. Hyökkäykseen voimahyökkääjien Ilmari Pitkäsen ja Heikki Liedeksen lisäksi Lukko hankki mm. nimekkäät Aleksi Saarelan ja Lauri Tukosen. Ison vastuun nuoressa joukkueessa kantaa isähahmot Ville Vahalahti, Janne Niskala ja Aaron Gagnon.

Coolbet tarjoaa Lukon mestaruuskertoimeksi 11.00.

Pelicans

Alkavaan kauteen Pelicans lähtee uuden toimitusjohtajan Tomi-Pekka Kolun ja uuden urheilujohtajan Janne Laukkasen matkassa. Valmennus on pysynyt entisellään viime kaudesta ja penkin takana häärivät tutut Petri Matikainen ja Pasi Nurminen.

Pelaajaosaston nimekkäin hankinta on varmasti Tanskan maajoukkuepelaaja Morten Poulsen. Ykkösketju Erkinjuntti-Tyrväinen-Sopanen näyttelevät erittäin isoa roolia Pelicansin tuloksentekoyksikössä ja lahtelaisille pudotuspelipaikka onkin erittäin kova tavoite.

Coolbet tarjoaa Pelicansin mestaruuskertoimeksi 20.00, kun taas Betsafe antaa kertoimeksi peräti 50.00.

SaiPa

Sputnikin ovat vetäneet hyvin CHL:ssa, kun matkalla on kaatunut mm. Luleå kahdesti sekä Eisbären Berlin. Päävalmentaja Ari Santanen on saanut joukot uomiinsa.

Lähtijät ovat pahaa luettavaa, sillä Liigan kärkisentteri David McIntyre, maaliruisku Chad Rau sekä tehopuolustaja Sam Lofquist vaihtoivat maisemaa. Lappeenrantaan tulleet Tero Koskiranta ja John McFarland ovat kuitenkin olleet erinomaisessa iskussa. Jussi Markkanen on saanut veskarikaverikseen Frans Tuohimaan AHL:sta, joten silläkin sektorilla riittää kilpailtavaa.

Coolbet tarjoaa SaiPan mestaruuskertoimeksi 25.00.

Sport

Kovalla asenteella illasta toiseen taisteleva Sport on jälleen kauden kokeneempi. Tomek Valtonen piiskaa joukkojaan Sami Tervosen ja Petri Karjalaisen kanssa ja meno on ammattimaista.

Pakkipäähän Sport on hankkinut kaksi todella kovaa kiinnitystä. Kokemus, tekemisen kulttuuri ja fyysisyys eivät ainakaan lopu Markus Kankaanperän ja Markus Nordlundin myötä. Kankaanperälle ommeltiin heti C-kirjainkin rintaan. Hyökkäykseen vaasalaiset saivat mm. sentteri Ville Viitaluoman sekä paluumuuttaja Filip Riskan. 

Nähtäväksi myös jää, jatkuuko partaansa edelleen kasvattavan Tuomas Vänttisen hyvä syke maalintekijäsarakkeessa.

Coolbet tarjoaa Sportin mestaruuskertoimeksi 30.00, kun taas Betsafe tarjoilee 50.00 kerrointa.

Tappara

Mestari jatkaa vahvana myös ensi kaudella. Jussi Tapola valmennusryhmänsä kanssa on oppinut voittamaan ja viimeistään nyt lyönyt itsensä läpi huippuvalmentajana.

Tappara jatkaa jäällä kapteeni Jukka Peltolan komennossa myös ensi kaudella. Maalivahtiosastolle Tomi Karhusen tilalle hankittiin Teemu Lassila. Lassilan aisaparina operoi hyvin harjoituskaudella pelannut Dominik Hrachovina. Pelaajiston runko on pysynyt kohtuullisen samana. Pakkipäähän nimekkäin tulija on kokenut Tapio Sammalkangas, joka istuu Markus Kankaanperän jättämään aukkoon näin ainakin paperilla. Hyökkääjistöä täydentää norjalainen Martin Roymark.

Coolbet tarjoaa Tapparan mestaruuskertoimeksi 5.50. Betsafella vastaava kerroin on tasan 5.00.

TPS

Ari-Pekka Selinin projekti on nyt vuoden vanhempi ja TPS saattaa olla tällä kaudella äärimmäisen kova. Selinin aisaparina jatkaa Jarno Pikkarainen sekä palanen TPS:n jääkiekkohistoriaa Kimmo Rintasen, Jani Kiviharjun ja Fredrik Norrenan muodossa.

Pakistoon saapui kokemusta Ilkka Heikkisen myötä ja hyökkäystä vahvistaa Allsvenskanista hyvin pelannut Erik Thorell. Tähän kun lisätään vielä huippuluokan osaaminen Eric Perrinin, Tomi Kallion ja Henrik Tallinderin mailoista, saattaa Turun Gatorade Center olla tunnelmallinen paikka ensi keväänä.

Coolbet tarjoaa TPS:n mestaruuskertoimeksi 7.50. Betsafen vastaava kerroin on tasan 8.00.

Ässät

Porilaiset saivat uuden käskijän, kun Bluesista siirtynyt Jyrki Aho puki pataverkkarit päällensä. Lähinnä Mestiksen lehdistötilaisuuksista tuttu Mikael Kotkaniemi on Ahon apurina yhdessä Petteri Niittysen kanssa.

Pelaajistosta poistui iskukykyä viime kauden jälkeen mm. Aleksi Saarelan, Tapio Sammalkankaan ja Ville Uusitalon myötä. Puolustuksen nimekkäin hankinta on Sportista saapunut Niko Peltola. Puolustusta täydentävät myös Jere Seppälä, Juho Tommila ja Aleksi Mäkelä.

Hyökkäykseen porilaiset saivat todella kovan lisän, kun Sportista lähtenyt Charles Bertrand tykittää ensi kaudella Ässille. Lisäksi TPS:ssa viime kauden kiekkoillut Jussi Makkonen ja Ruotsista palannut Ville Korhonen osaavat myös laittaa kiekkoa nuottaan.

Coolbet ja Betsafe tarjoavat Ässien mestaruuskertoimeksi 40.00.

Coolbet ja Betsafe tarjoavat alkavalle liigakaudelle paljon mielenkiintoisia kohteita! Valmentajanvaihdoksia, TOP 8 -sijoituksia ym. voit veikata heidän nettisivuillaan.