Laitataklaus.comin World Cup -ennakko – Kanada ykkössuosikki ja Team North America musta hevonen

World Cup -ennakko | Laitataklaus.com
World Cup -ennakko | Laitataklaus.com

Jääkiekon kuninkuusturnaus World Cup palaa jääkiekkomaailman kalenteriin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004. Torontossa pelattava turnaus alkaa lauantaina 17.9. klo 22:30 Euroopan yhdistelmäjoukkueen ja USA:n kohtaamisella. Vuoden 2004 mestari Kanada on jälleen suurin ennakkosuosikki, mutta miten käy Suomen Leijonien?

Laitataklaus.com pistää ennakossaan nippuun kaikki turnauksen osallistujat ja nostaa tarjottimelle muutamat herkulliset kertoimet. World Cup of Hockey, hyvät naiset ja herrat!

Käy katsomassa kaikki World Cup -kertoimet Coolbetin ja Betsafen verkkosivuilta!

Lohko A:

Euroopan yhdistelmäjoukkue

Vuoden 2016 World Cupissa on jääkiekon suurmaiden lisäksi kaksi täysin uutta yhdistelmäjoukkuetta, joista toinen on Euroopan joukkue. Team Europe on ennakkokaavailujen perusteella turnauksen heikoin joukkue ja sille tuleekin todennäköisesti vaikea taival. Eurooppalaisten suurimpia tähtiä ovat slovakit Marian Gaborik, Marian Hossa, kapteeni Anze Kopitar ja puolustaja Zdeno Chara, mutta materiaali ei vain millään tule riittämään.

Eurooppa hävisi turnauksen esiotteluissa Team North Americalle kahdesti 4-0 ja 7-4, mutta voitti ehkä hieman yllättäen Ruotsin maalein 6-2.

Coolbet tarjoaa Euroopan yhdistelmäjoukkueen mestaruuskertoimeksi 30, joka on turnauksen suurin kerroin. Betsafelta Team Europe saa peräti 50:n kertoimen. Kannattaa kokeilla, jos on hullu.

Kanada

World Cupin ylivoimainen ja itseoikeutettu ennakkosuosikki on Kanada, joka vei pystin myös 2004, Suomen nenän edestä. Joukkueessa riittää supertähtiä, sillä Kanada saisi kasaan varmaankin noin seitsemän World Cupin mestaruudesta tasapäin taistelevaa joukkuetta. Nytkin joukkue antaa etumatkaa päästämällä parhaat nuoret pelaajansa Team North American riveihin.

Kanadan joukkueesta esiin voisi nostaa totta kai koko rosterin, mutta joukkuetta johtavat todennäköisesti tutut nimet; kapteeni Sidney Crosby, keskushyökkääjä Jonathan Toews, puolustuksen johtaja Shea Weber sekä todennäköinen ykkösmaalivahti Carey Price.

Turnauksen esiotteluissa Kanada hävisi ensin USA:lle 2-4, mutta voitti jenkit myöhemmin 5-2 ja Venäjän jatkoajan jälkeen 3-2.

Coolbet tarjoaa Kanadan mestaruuskertoimeksi 1.89. Betsafelta Kanukit saavat tällä hetkellä 1.95:n. Tätä kannattaa pelata, jos haluaa todennäköisesti voittaa.

Tshekki

Kaukana ovat ajat, jolloin Tshekki vilisi maailmantähtiä ja taisteli jokaisessa arvoturnauksessa mestaruudesta. Vuoden 2016 World Cupissa Tshekillä on jopa pelaajia, jotka eivät pelaa NHL:ssä.

Kyllä Tshekin ryhmästä silti hyviä pelaajia löytyy. Suurimmat tähdet ovat kapteeni Tomas Plekanec sekä Philadelphia Flyersin Jakub Voracek. Jaromir Jagr puuttuu ja se on suuri harmi kaikkien kannalta.

Turnauksen esiotteluissa Tshekki tosin esiintyi hyvin. Se voitti Team North American 3-2, Venäjän rangaistuslaukauskilpailussa 2-1, mutta myös hävisi Venäjälle maalein 4-3.

Coolbet tarjoaa Tshekin mestaruuskertoimeksi 25.00 ja Betsafe 50.00.

USA

USA:ta ei kannata koskaan jättää pois laskuista, kun maajoukkueturnausten menestyjiä arvotaan. Jenkkien nuorekas ja ennakkoluuloton pelitapa tulee aiheuttamaan World Cupissakin ongelmia vastustajille.

USA:n joukkueen vastuunkantajia ovat kapteeni Joe Pavelski, Zach Parise, T.J. Oshie, Ryan Kesler sekä ryhmän ylivoimaisesti kirkkain tähti, Patrick Kane. Varsinkin Kanen taiturimaisia käsiä ja pelisilmää jenkit tarvitsevat menestyäkseen.

Harjoitusotteluissa USA voitti Kanadan 4-2 ja Suomen 3-2, mutta myös hävisi Kanukeille maalein 5-2.

Coolbet tarjoaa USA:n mestaruuskertoimeksi 6.80. Betsafen mestaruuskerroin 7.00.

Lohko B:

Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkue

B-lohkon ja ehkä koko turnauksen mielenkiintoisin porukka on Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkue, eli tuttavallisemmin Team North America. Jengi on toinen vuoden 2016 World Cupin yhdistelmäjoukkueista ja sillä on ehdottomasti saumat mennä jopa päätyyn asti. Joukkue täynnä nuoria supertähtiä, joilla ei ole mitään paineita – kuulostaa vaaralliselta.

Jack Eichel, Johnny Gaudreau, Nathan MacKinnon, Auston Matthews, kapteeni Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Aaron Ekblad, Seth Jones… Tämä ryhmä on yllätysvalmis. Ainoastaan veskariosasto on kysymysmerkki.

Turnaukseen valmistavissa otteluissa Team North America nuiji Euroopan joukkueen 4-0 ja 7-4, mutta hävisi Tshekille 3-2.

Coolbet tarjoaa Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueen mestaruuskertoimeksi 12.00 ja Betsafe 11.50. Tähän rahat kiinni.

Ruotsi

Rakas länsinaapurimme Ruotsi. Aina kova ja vaarallinen, mutta riittääkö silti? Ei taida riittää tänä vuonna, ei ole ”Foppaa” eikä Sundinia. Valmistavat ottelutkin menivät hieman miten sattuu, mutta ei ”Hannu Hanhia” kannata koskaan laskea ulos voittotaistelusta.

Suurimmat tähdet: Nicklas Bäckström, Loui Eriksson, Gabriel Landeskog ja Sedinin veljekset Henrik sekä Daniel. Ja totta kai maalilla kuningas Henrik Lundqvist. Ja välihyökkääjä, ”puolustaja” Erik Karlsson. Victor Hedman. Oliver Ekman-Larsson. Onhan se ryhmä kivikova.

Valmistavissa otteluissa Ruotsin esitykset olivat siis aavistuksen nihkeitä. Ensin Suomelle 2-3-tappio jatkoajalla, jonka jälkeen kuitenkin selkeä voitto Leijonista maalein 6-3. Mutta lopuksi tulikin Euroopan joukkueelta tukkaan peräti 2-6. Tämä ottelu heitti pienen kysymysmerkin Henrik Lundqvistin pelikunnon päälle. Mutta eiköhän ”Kunkulle” tosipeleissä tartu.

Coolbet ja Betsafe tarjoavat Ruotsin mestaruuskertoimeksi 8.00.

Suomi

Sitten Leijonat. Aina arvokisoissa itsensä ylittävä Suomi lähtee tähän turnaukseen ehkä vaikeammista lähtökohdista kuin koskaan. Materiaali on paperilla turnauksen heikointa kamaa Euroopan ja Tshekin kanssa. Mutta sehän ei tarkoita yhtään mitään, kun kiekko tippuu jäähän.

Suurimmat vastuunkantajat Leijonilla ovat ne tutut. Kapteeni Mikko Koivu, ykkössentteri Aleksander Barkov, Valtteri Filppula ja todennäköinen ykkösmaalivahti Pekka Rinne. Puolustus Suomella on todella nuori ja sitä tullaan todennäköisesti paineistamaan kovaa. Leijonilta löytyy kuitenkin myös hyökkäyksestä nuoria, tulevia superstaroja Patrik Laineen ja Sebastian Ahon muodossa.

Harjoitusotteluissa Suomi voitti Ruotsin vaikeimman kautta jatkoajalla, mutta myöhemmin hävisi Ruotsille selkeästi ja USA:lle niukasti. Liikoja ei kannata odottaa, mutta joukkuepeliin tukeutuva Leijonat on sitkeä ryhmä.

Coolbet tarjoaa Suomen mestaruuskertoimeksi 14.00. Betsafe antaa kertoimeksi 17.00.

Venäjä

Suuri ja mahtava Venäjä. Miten yksilöurheilijoina pidetyt taiteilijat tällä kertaa sulautuvat joukkueeksi lyhyen turnauksen aikana? Yksi suosikeista, totta kai.

Kapteeni Alex Ovechkin, Evgeni Malkin, Pavel Datsyuk, Artemi Panarin ja Vladimir Tarasenko. Kasassa on ilman muuta yksi turnauksen pelottavimmista hyökkäysarsenaaleista. Ja paljon Venäjä tulee maaleja iskemäänkin.

Valmistavissa otteluissa Tshekki kaatui ensin 4-3, sitten Tshekille hävittiin rankkarikisassa 2-1. Viimeisessä harjoituspelissä tuli Kanadalta käkeen 2-3, mutta vasta jatkoajalla.

Coolbet tarjoaa Venäjän mestaruuskertoimeksi 6.90 ja Betsafe 8.00.

Yhteenveto:

Vuoden 2016 World Cupin suurin suosikki on Kanada, jota pahiten A-lohkossa häiritsee todennäköisesti USA. Muista A-lohkon joukkueista Team Europesta ja Tshekistä ei valitettavasti ole mihinkään.

B-lohko sen sijaan on äärimmäisen kova. Team North America, Ruotsi ja Venäjä, kaikki voivat voittaa kenet tahansa. Niin voi toki Suomikin, mutta alustavasti Leijonat on valitettavasti lohkon heikoin ryhmä.

Jos Kanadan pahin haastaja pitää valita, se on Pikku-Kanada, eli Pohjois-Amerikan nuoriso. Mutta aika ja pelit onneksi näyttävät lopulta totuuden!

Turnauksen otteluohjelman löydät TÄÄLTÄ!

Käy katsomassa kaikki World Cup -kertoimet Coolbetin ja Betsafen verkkosivuilta!