Ikoninen leijonapakki matkaa Etelä-Koreaan – Lasse Kukkonen nimettiin neljänsiin olympialaisiinsa!

Lasse Kukkonen valittiin mukaan Leijonien olympiajoukkueeseen.
Lasse Kukkonen valittiin mukaan Leijonien olympiajoukkueeseen.

Leijonat julkaisi olympiaryhmänsä tämän päivän julkistamistilaisuudessa. Mukaan mahtui myös veteraanipuolustaja Lasse Kukkonen, jolla on ikää 36 vuotta.

Oulun Kärppien 36-vuotias veteraanipuolustaja Lasse Kukkonen nimettiin mukaan Leijonien olympiaryhmään, joka matkustaa ensi kuussa Etelä-Korean Pyeongchangiin. Olympialaisten jääkiekkoturnaus alkaa 14.2.

Kukkoselle olympialaiset ovat jo neljännet laatuaan, sillä hän on ollut mukana myös silloin, kun matkassa ovat olleet maailman parhaat kiekkoilijat NHL-kaukaloista. Kukkonen on edustanut Suomea Sotshissa, Vancouverissa sekä Torinossa. Olympiaotteluita hänellä on tilillään 14 kappaletta, joissa hän on saalistanut yhden syöttöpisteen.

Kukkonen on myös kokenut kävijä jääkiekon MM-kisoissa, joten hänellä olikin omat vinkkinsä, miten olympialaisiin kannattaa valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Varmaan pitää pyrkiä etukäteen pääsemään palaverien ja videoiden kautta samalle kartalle jätkien kanssa. Tietysti kaikki tulevat vähän erilaisista ympäristöistä ja olympialaiset pidetään keskellä kautta, kun taas MM-kisat ovat kauden jälkeen, niin sekin vähän muuttaa valmistautumista, Kukkonen kertoi olympialaisten ja MM-kisojen eroista joukkueen julkaisutilaisuudessa.

Koska Kukkonen on olympialaisissa kokenut kävijä, on matkaan tarttunut myös hienoja muistoja. Vuosien varrella Kukkonen on niittänyt menestystä olympiajäillä, mutta ehdoton lempihetki löytyi Vancouverista.

– No kyllä täytyy sanoa, että sellainen mikä on jäänyt mieleen on ensinnäkin se, että ollaan pärjätty hyvin ja meillä on ollut hienoja joukkueita. Mutta Vancouverin avajaiset oli kyllä hieno tapahtuma, siellä oli ihan siistiä olla mukana.

Leijonat julkaisi äskettäin olympiajoukkueensa Pyeonchangin jääkiekkoturnaukseen. Voit lukea asiasta lisää alta:

Leijonat julkaisi olympiajoukkueensa! Tälläkö mennään päätyyn saakka?

Lisää maajoukkueaiheisia uutisia voit lukea TÄÄLTÄ.