Lasse Kukkonen ripustaa hokkarit naulaan

Oulun Kärppien ja Suomen maajoukkueen pitkäaikainen luottopuolustaja Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa 38-vuotiaana.

Oulun Kärpissä seuraikonin asemaan noussut Lasse Kukkonen lyö hokkarit naulaan. Liigassa pitkällä urallaan vain Kärppiä edustanut luottopuolustaja kertoi päätöksen syntyneen jo ennen koronaviruspandemian tultua sotkemaan kautta.

”Ajatus alkoi muotoutua kauden aikana, ja joskus alkuvuodesta tuli sellainen fiilis, että nyt laitetaan kaikki likoon tähän kevääseen, ja sen jälkeen mulla on mielenrauha. Päätös oli monen asian summa. Mietin kuinka paljon se vaatii sitoutumista, minkä verran vielä löytyy paukkuja auttaa joukkuetta. Itsellä on sen verran jo kilometrejä takana, että kausi vaatii niin paljon muutakin kuin pelkkiä treenejä ja pelejä, joten joutui miettimään onko henkisesti valmis siihen. Lopulta pystyin hyvillä mielin päästämään siitä irti”, Kukkonen sanoi Kärppien tiedotteessa.

Lasse Kukkonen – Kärppien seuraikoni ja maajoukkueen tukipilari

Kukkonen ehti pelata Kärpissä peräti 651 runkosarjan ottelua, joissa hän teki 72+134=206 tehopistettä. Joukkueen pitkäaikainen kippari oli mukana voittamassa Kärppien kanssa peräti neljä mestaruutta.

Puolustavana puolustajana uransa tehnyt 38-vuotias soturi pääsi näkemään myös NHL:n tähtiloiston. Hän pelasi Chicago Blackhawksin ja Philadelphia Flyersin riveissä yhteensä 159 NHL-ottelua.

Myös maajoukkueesta Kukkoselle satoi menestystä. Leijonien pitkäaikainen luottopuolustaja oli mukana voittamassa Bratislavassa MM-kultaa vuonna 2011. Lisäksi palkintokaapista löytyy yksi olympiahopea, kaksi olympiapronssia, kaksi MM-hopeaa ja yksi olympiapronssi. Lisäksi junioritasolta mukaan tarttui alle 18-vuotiaiden MM-kultaa ja alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa.

Kukkonen totesi Kärppien tiedotteessa tulevaisuuden työkuvioiden olevan puoliksi selvillä ja puoliksi mysteeri. Hän pyörittää omaa yritystään Kukkolasse Oy:tä, joka toimii henkisen sekä ryhmä- ja ryhmänjohtamisvalmennuksen parissa. Jääkiekko kuitenkin pysynee myös työn puolesta elämässä mukana.

”Haluan rauhassa katsoa mitä tulee vastaan. Henkilökohtaista valmennusta, ryhmien johtamisvalmennusta ja muuta sellaista olisi kiva tehdä. Jääkiekon parissa haluan myös työskennellä, mutta varsinainen valmennustyö ei ole se tapa. Pelaajien kehittäminen ja joukkueen kanssa toimiminen kiinnostavat suuresti.”

Kärppien tiedotustilaisuus Kukkosen lopettamispäätöksestä

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Juho Lammikon uusi seura selvillä – NHL jäi toistaiseksi haaveeksi
KATSO MYÖS: Jaromir Jagrin ura jatkumassa – saatetaan nähdä syksyllä Raumalla