Lasse Kukkonen TV5:lle maalistaan – ”Ei varmaan tällä vuosikymmenellä”

Lasse Kukkonen teki ensimmäisen arvokisamaalinsa lähes 12 vuoteen.
Lasse Kukkonen teki ensimmäisen arvokisamaalinsa lähes 12 vuoteen. Kuva: Getty Images

Leijonien kapteenina Pyeongchangin olympiaturnauksessa toimiva Lasse Kukkonen onnistui iskemään olympiauransa ensimmäisen maalin.

Lasse Kukkonen ja sana ”maali” eivät kovinkaan usein kulje käsi kädessä. Kuluvalla kaudella Oulun Kärppien kapteeni on iskenyt Liiga-kaukaloissa ainoastaan kolme maalia, joten kyse on harvinaisesta herkusta.

Vaan vielä paljon harvinaisempaa herkkua ovat Kukkosen maalit Leijonien paidassa, mitä tulee arvokisoihin.

Olympialaisten jokaisen sekunnin suorana lähetyksenä näet Eurosport Playerista. Leijonien ottelut välittää myös ilmaiskanava TV5.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

36-vuotias konkaripuolustaja tiedostaa myös itse varsin hyvin tämän, sillä häneltä udeltiin TV5:en haastattelussa, että milloin hän on tehnyt viimeisen arvokisamaalinsa.

– En muista. Ei varmaan tällä vuosikymmenellä, vakavailmeinen Kukkonen totesi häntä haastatelleelle toimittajalle.

Itse asiassa edellisestä osumasta oli mennyt jo lähestulkoon 12 vuotta, kunnes kiekko helähti verkkoon Pyeongchangin olympialaisten avausottelussa Saksaa vastaan.

Tarkalleen ottaen tuo edellinen maali syntyi vuoden 2006 MM-kisoissa, 12. toukokuuta, kun Lasse Kukkonen iski silloisen välisarjan ottelussa Yhdysvaltojen verkkoon Leijonien 4-0-maalin.  Ylipäätään Kukkonen teki tuossa turnauksessa kaksi maalia, sillä hän osui myös alkusarjan ottelussa Tshekin verkkoon.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kun toimittaja kertoi Kukkoselle edellisen maalin syntyneen vuonna 2006, Kukkosen pokka piti edelleen.

– No niin, siitähän on sitten hyvä jatkaa.

Kaiken kaikkiaan Kukkonen on nyt pelannut pelaajaurallaan Leijonien paidassa 168 ottelua, mitä tulee olympialaisiin, MM-kisoihin ja EHT:lle – näissä otteluissa kokenut suomalainen on iskenyt kiekon vastustajan rysään ainoastaan viisi kertaa.

Keskiarvolta Kukkonen osuu siis Leijonien paidassa joka 34 ottelussa ja se tarkoittaa maajoukkueen kohdalla noin 3-4 vuotta.

Suosittelemme myös:
Analyysi: Petri Kontiola hiljensi epäilijät välittömästi – kuin tehty näihin olympialaisiin!