Lätkäkalenteri: NHL:n Prime timea tuutin täydeltä, JYP jahtaa finaalipaikkaa!

Rantanen

Laitataklauksen Lätkäkalenteri katsastaa puolestasi läpi viikon lätkätarjonnan ja antaa vinkit otteluista, jotka sinun kannattaa ehdottomasti katsoa tai ainakin pohtia vakavasti.

Voiko ihanammin viikko enää alkaa?

Johnny Liebkind lauloi aikanaan siitä ”voiko ihanammin päivä enää alkaa” ja me puolestaan puhumme ihanasta viikon alusta. On nimittäin niin, että suomalaisille jääkiekon ystäville on tarjolla heti maanantaina todellista NHL:n Prime time -herkkua – vieläpä kolmen ottelun voimin.

Homma käynnistyy todella mielenkiintoisella suomalaiskohtaamisella, kun vastakkain ovat kello 20:00 käynnistyvässä ottelussa Dallas Stars ja Boston Bruins. Kello 22:00 kiekko putoaa jäähän puolestaan Colorado Avalanchen ja Anaheim Ducksin välisessä ottelussa, jossa irti päästetään tulikuuma Mikko Rantanen.

Lopulta ilta päättyy kello 23:00 käynnistyvään Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin väliseen paikallistaistoon, jossa nähdään joukkueensa viime ottelussa NHL-uransa ensimmäistä kolmen pisteen iltaa viettänyt Joonas Donskoi.

Enää ei siis tarvitse miettiä, että mitäköhän sitä tekisi viikonlopun jälkeen aina niin ”masentavana maanantaina” – NHL pitää lätkäfaneista huolen kello 20:00-02:00 välisen ajan ja sen jälkeen homma jatkuu vielä yöllä yhden ottelun voimin.

Prime time -settiä on tarjolla myös loppuviikosta, joten tässä on viikon Prime time -aikataulut:

Maanantaina, 15. tammikuuta:

Kello 20:00: Dallas Stars – Boston Bruins (Ottelusta löydät kisan Laitataklauksen Facebook-sivuilta)
Kello 22:00: Colorado Avalanche – Anaheim Ducks
Kello 23:00: Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Lauantaina, 20. tammikuuta:

Kello 20:00: Buffalo Sabres – Dallas Stars
Kello 20:00: Philadelphia Flyers – New Jersey Devils
Kello 22:00: Calgary Flames – Winnipeg Jets
Kello 22:00: Colorado Avalanche – New York Rangers

Sunnuntaina, 21. tammikuuta:

Kello 19:30: Washington Capitals – Philadelphia Flyers

Historian toinen suomalainen CHL-finalisti?

CHL hakee historiansa neljättä finaaliparia ja toistaiseksi jääkiekon Mestarien liigan finaaleissa on nähty ainoastaan yksi suomalaisjoukkue. Tämä tapahtui kaudella 2015-16, kun Oulun Kärpät raivasi tiensä finaaliin, jossa se kuitenkin hävisi ruotsalaisseura Frölundalle lukemin 1-2.

Viime kautta lukuun ottamatta CHL:n välierävaiheessa on nähty aina suomalaisjoukkue ja tänä vuonna jatkumoa tälle toi JYP. Itse asiassa jyväskyläläisillä onkin erittäin hyvä sauma edetä tämän vuoden finaaliotteluun, sillä joukkue vei ensimmäisen kohtaamisen kotonaan nimiinsä lukemin 4-2.

Jääkiekkoa on kuitenkin vielä paljon pelaamatta, mitä tulee tähän JYPin ja tshekkiseura Trinecin väliseen välieräpariin. Tiistai-illasta tuleekin suomalaisittain katsottuna taatusti haastava, sillä Trinec ei ole hävinnyt tänä vuonna ainoatakaan CHL-ottelua kotonaan.

Itse ottelu käynnistyy kello 18:00 Suomen aikaa. Toisessa välieräparissa, johon lähdetään ensimmäisen osan jälkeen lukemista 1-1, Växjö Lakers isännöi Libereciä kello 19:30 alkaen.

Lätkäkalenteri – viikon ottelu: Jokerit KHL:n huippukamppailussa!

KHL:ssä vedettiin viikonlopun ajan niin sanotusti henkeä, kun meneillään oli All Star -viikonloppu, mutta nyt edessä on paluu takaisin arjen rutiinien pariin.

Läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla majailevan Helsingin Jokerien osalta se tarkoittaa heti viikon alkuun todellista KHL:n huippukamppailua, kun joukkue matkustaa Itäistä konferenssi dominoivan Ak Bars Kazanin vieraaksi.

Kazanilaisnippu on kerännyt 50 ottelusta kasaan 91 pistettä, kun taas Jokerien vastaava saldo 48 ottelusta on 95 pistettä, joten kyseessä on kaiken kaikkiaan kaksi hyvin samankaltaisesti kauden pelannutta joukkuetta.

Kazanilla on takanaan peräti kahdeksan ottelun mittainen vierasputki, joten nähtäväksi jää, miten joukkue suoriutuu palatessaan takaisin kotikaukaloonsa. Jokerit puolestaan pelasi kolme viimeisintä otteluaan Helsingissä ja niistä se voitti kaksi viimeisintä. Otteluista myös ensimmäinen olisi voinut päättyä helsinkiläisten voittoon, mutta tuomarivirhe ratkaisi ottelussa voiton Metallurg Magnitogorskille.

Muut viikon lätkäottelut löydät kätevästi esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Älä unohda myöskään meidän uutistarjontaamme, jonka pariin pääset TÄMÄN LINKIN kautta.