Suomi kohtaa Latvian – Leijonien pelin kunniaksi tarjolla 10 € ilmaisveto!

Suomen joukkue Tanskan harjoituspeleihin on julkaistu.
Suomen joukkue Tanskan harjoituspeleihin on julkaistu.

Ottelu Latvia-Suomi on molemmille voitokkaasti turnauksensa käynnistäneelle joukkueelle toinen peli kahden päivän sisään.

Leijonat aloitti MM-kisaurakkansa kaatamalla Etelä-Korean murskalukemin 8-1 ja samalla kyseessä oli Suomen suurin voitto MM-kisoissa 15 vuoteen. Viimeksi Suomi oli kyennyt maalien muodossa parempaan vuonna 2003, kun Slovenia kaatui lukemin 12-0.

Myös Latvia käynnisti kisansa erittäin tärkeällä voitolla, etenkin jatkonsa osalta, kun se otti pisteet Norjalta jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Latvia-Suomi käynnistyy tänä iltana kello 21:15.

[dropcap]L[/dropcap]eijonille eilinen ottelu oli täydellisyyttä hipova. Toki pelissä oli vielä paljon parannettavaa, kuten aina MM-kisojen alkutaipaleella, mutta se oli nimenomaan niin täydellinen kuin vain kisojen ensimmäinen ottelu voi olla. Onnistumisia tuli todella laajalla rintamalla, erikoistilannepelaaminen oli erinomaisella tasolla ja ylipäätään joukkueen tekemisessä ei ollut mitään perustavanlaatuisia ongelmia.

Samalla kohtuuttoman voimakkaasti parjattu Lauri Marjamäki marssitti kaukaloon nuoren ja vauhdikkaan ryhmän, joka kykeni vastaamaan modernin vauhtikiekon vaatimuksiin; se lupaa jatkon osalta todella hyvää, sillä nuoria tähtiä vilisevässä Tanskan MM-turnauksessa tämä on menestymisen osalta elinehto.

Myös Leijonien ykköskentällinen oli ottelussa erittäin hyvässä vireessä, mutta ei aivan samalla tasolla kuin Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johtama kakkoskentällinen. Ykkösvitja väläytteli osaamistaan moneen otteeseen, mutta kolmikolta on lupa odottaa vielä paljon parempaa ja niin varmasti tulee myös tapahtumaan, kunhan Mikael Granlund, Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen kaikki pääsevät kunnolla mukaan MM-kisarytmiin.

Kaikkein parasta Etelä-Korea-ottelussa oli, vaikka vastustajan taso ei päätä huimannutkaan, kaikkien kentällisten onnistumiset, sillä ne ovat omiaan ruokkimaan pelaajien itseluottamusta.

Latvia puolestaan sai turnaukseen haastavan alun, kun Norja karkasi ottelun avauserässä 2-0-johtoon. Latvia otti kuitenkin ottelun edetessä pelin haltuunsa, nousten takaa-ajomatkalta rinnalle ja lopulta jatkoajalla myös ohi.

Latvian joukkue pitää sisällään melkoisen määrän yksilötaitoa, kuten esimerkiksi Rüdolfs Balceriksen jatkoajalla syntynyt uskomaton voittomaali eilen osoitti. Lisäksi se on ollut ylipäätään MM-kisahistoriassa ajoittain todella piinaava vastustaja Leijonille, kuten vaikkapa vuoden 2014 MM-kisojen 3-2-voitto Suomesta osoitti.

[dropcap]S[/dropcap]uomi on eittämättä suursuosikki voittamaan ottelun, mutta edessä ei odota missään nimessä mikään helppo iltapuhde. Vastassa on nimittäin selkeästi Etelä-Koreaa laadukkaampi joukkue, joka tarkoittaa myös sitä, että Suomen maalivahtipeli tullaan mittaamaan ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa.

Mikäli otteluun haluaa syystä tai toisesta lisäjännitystä, sitä voi hakea Unibetin tarjoaman 10 € ilmaisvedon kautta: kyseinen tarjous on voimassa jokaisena Leijonien pelipäivänä – myös tänään!

Lisää ilmaisvedon hyödyntämisestä voit lukea TÄÄLTÄ.

Jääkiekon MM-kisojen viralliset sivut (IIHF) löydät tämän linkin kautta.

Suosittelemme myös:
Leijonien kentälliset Latvia-peliin: Ville Husso saa torjuntavuoron!