Eetu Laurikainen JYP:n maalille – Markus Ruusu Ilvekseen

Puustinen ja Nättinen jättävät JYPin - käyttivät sopimustensa KHL-purkuoption

Eetu Laurikainen ja JYP ovat solmineet kevääseen 2019 asti ulottuvan kahden vuoden sopimuksen. Viimeisestä viidestä pelikaudestaan maalivahti on pelannut neljä kautta Pohjois-Amerikassa, WHL-, AHL- ja ECHL-liigoissa. Viimeksi ”Edi” on pelannut Hurrikaanipaidassa keväällä 2012, jolloin hän oli A-nuorten ”ykkösmolari”.

Laurikaisen läpimurto liigassamme tapahtui Espoo Bluesin paidassa kaudella 2014-2015, jolloin hän nousi joukkueensa ykkösvahdiksi, pelaten Bluesin paidassa 37 liigaottelua erinomaisin tilastoin (2.10 KA, 93,3 T%). Menestyksekkään Espoon kautensa jälkeen tulokasvahti sijoittui toiseksi Liigan vuoden tulokas –äänestyksessä.

Kesällä 2015 Laurikainen solmi kahden vuoden NHL -sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Loppusyksystä 2015 nuori maalivahti vieraili Liigassa Pohjois-Amerikasta kahdeksan ottelun ajan lainalla HPK:ssa.

Laurikaisen lonkka operoitiin helmikuussa 2017 ja hänen odotetaan olevan treeni- ja pelikuntoinen elokuussa 2017. JYPin fysioterapeutti sekä lääkäri ovat käsityönä ohjanneet ja valvoneet pelaajan kuntoutumista jo useamman kuukauden ajan Jyväskylässä.

JYPissä Laurikainen on voittanut A-Nuorten Suomen Mestaruuden vuonna 2011. Samaisesta kevään 2011 A-Nuorten Suomen Mestarijoukkueesta neljä maalivahtia (Eetu Laurikainen, Antti Lehtonen, Samu Perhonen ja Sami Rajaniemi) pelaa nykyisin liigassamme.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen toteaa JYP:n tiedotteessa.

Samassa tiedotteessa JYP kertoi, että maalivahti Markus Ruusu siirtyy Tampereelle ja Ilvekseen.