Video: Leijonat äärettömän kovaan suoritukseen – nousi valtaisat paineet niskassa voittoon

Filppula Leijonat MM-kisat / Laitataklaus.com

Leijonat heräsi katastrofaalisesta alusta mukaan taisteluun ja se palkittiin, kun Valtteri Filppula ratkaisi voiton jatkoajalla.

Suomen alku oli pahin mahdollinen, sillä Sveitsi eteni nopeasti 2-0-johtoon ja valmennus reagoi tähän. Joonas Korpisalo sai väistyä maalilta ja tilalle tuli Harri Säteri. Säteri olikin suurin syy siihen, että Leijonat taisteli voitosta, sillä veskari otti lukuisia huipputorjuntoja.

Suomen toiveet voitosta heräsivät eloon toisessa erässä, kun Juuso Hietanen onnistui maalinteossa. Päätöserään lähdettiin kuitenkin Sveitsin johdossa, joten paineet Suomen pukukopissa olivat hirmuiset.

Ne eivät kuitenkaan näkyneet päätöserässä, kun Suomi haki vimmatusti tasoitusmaalia. Lopulta yritys palkittiin ylivoimalla, kun Mikko Rantanen ohjasi tasoitusmaalin.

Varsinaisella peliajalla ei muita osumia nähty, joten voittoa haettiin jatkoajalta. Siellä sankariksi nousi Valtteri Filppula, joka viimeisteli äärettömän tärkeän voittomaalin. Kaksi pistettä tarkoitti sitä, että Suomi on puolivälierissä, mikäli Norja ei onnistu nappaamaan pistettä Kanada-ottelusta.

Suomen viimeinen ottelu on myös Kanadaa vastaan, joten olisi suotavaa, että vaahterapaidat kaatavat Norjan, jolloin Suomen ei tarvitsisi enää viimeisessä ottelussa venyä pisteille.