Synkkääkin synkempi päätöserä – Leijonat suli karmealla tavalla

ortio Leijonat Suomen Suomi MM-kisat 2017 - Laitataklaus leijonat

Leijonat näytti nappaavan jo elintärkeän voiton, mutta mitä vielä. Tshekki nousi hämmästyttävä tavalla loppuhetkillä tasoihin ja kruunasi pelin jatkoajalla.

Rajusti arvostelua saanut maajoukkue näytti epäilijöilleen heti avauserässä, kun maaleja alkoi syntymään liukuhihnalta. Maalinteon aloitti Valtteri Filppula, joka lapioi avausmaalin jo vajaan minuutin pelin jälkeen.

Kotikatsomot saivat lisää iloa vain hetkeä myöhemmin, kun Topi Jaakola onnistui onnekkaalla tavalla maalinteossa. Suomi juhli ensimmäisessä erässä vielä kolmannenkin kerran, kun Ville Lajunen pommitti Leijonat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä alkoi kuitenkin Suomen vaikeudet ja Tshekki lisäsi painetta jatkuvalla syötöllä. Suomen maalivahti Joonas Korpisalo joutui venymään lukuisiin huipputorjuntoihin.

Tshekki hakkasi päätään kerta toisensa jälkeen Korpisaloon, kunnes suomalaisveskarikaan ei voinut enää mitään. Roman Horakin päätöserän kavennusmaali nousi lopulta isoon rooliin, kun Tshekki käynnisti hurmiossa hirmuisen kirin. Radko Gudas lämäsi Tshekin maalin päähän ajassa 57:46. Tästä ainoastaan 23 sekuntia ja peli oli jo tasan, kun Jan Kovar laukoi tasoituksen.

Suomen Via Dolorosa jatkui rankkareilla, kun yksikään suomalainen ei onnistunut maalinteossa. Näin ollen Tshekki nappasi mukaansa arvokkaan lisäpisteen.