Toisen erän musta hetki kävi kalliiksi – Leijonat ulos MM-kisoista

Suomen kokoonpano ulkoilmaotteluun on julkaistu. Ottelu starttaa klo 15.
Suomen kokoonpano ulkoilmaotteluun on julkaistu. Ottelu starttaa klo 15.

Sveitsi koitui illan puolivälieräottelussa Suomen kohtaloksi, mikä tarkoittaa todella karua faktaa: Leijonat ulos MM-kisoista.

Suomi kohtasi juuri päättyneessä puolivälierässä Sveitsin. Jo alunperin ottelusta oli aistittavissa hankala, sillä vaikka Leijonat on pelannut turnauksessa komeita otteluita muun muassa Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, on se kärsinyt tappiot Tanskaa ja Saksaa vastaan. Pienempiä maita vastaan ei siis ole kulkenut.

Lisäksi oli selvää, että Sveitsi on nouseva kiekkomaa, ja joukkueen kokoonpano on todella laadukas.

Leijonat aloitti ottelun hienosti, sillä jo ajassa 07:01 Markus Nutivaara vei Suomen 1-0-johtoon. Osumaan syöttäjiksi merkittiin Miika Koivisto sekä Mikko Rantanen.

MUISTA MYÖS:
Unibetiltä ennenaikainen joululahja: Näet kaikki MM-pelit ilmaiseksi!

Tämän jälkeen suomalaispelaajilta katosi viimeinen terä. Pelaajat jättivät tilanteita kesken eivätkä muutoinkaan pelanneet niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Toisin sanoen Leijonien pelaaminen oli todella löysää. Näin ollen Sveitsi pääsi iskemään jopa kolmesti, jotka olivat Enzo CorvinJoel Verminin sekä Gregory Hofmannin käsialaa. Löysä pelaaminen johti siis siihen, että Sveitsi siirtyi kamppailussa 3-1-johtoon.

Sveitsin maalit syntyivät kaikki toisessa erässä ja ne erotti toisistaan vain noin neljä minuuttia.

Kolmanteen erään Leijonat syntyi jälleen taistelemaan, mutta palkinnot olivat niukassa. Lopulta, ajassa 48:20, Mikko Rantanen onnistui kaventamaan ottelun ylivoimalla. Se oli kuitenkin laiha lohtu Leijonien kannalta, sillä kamppailussa ei nähty enempää osumia. Tämä tarkoittaa ainoastaan yhtä ja karua faktaa: Leijonat joutui ulos MM-kisoista jo puolivälierävaiheessa.

Illan toisessa puolivälieräottelussa kohtasivat Ruotsi sekä Latvia. Tre Kronor lähti kamppailuun valtavana ennakkosuosikkina, mutta Latvia ei päästänyt länsinaapureitamme helpolla. Kyseinen kamppailu päättyi nimittäin Ruotsin nihkeään voittoon, sillä se kukisti Latvian ainoastaan lukemin 3-2.

Alkuillasta jatkoon menivät sen sijaan Kanada sekä Yhdysvallat. Näin ollen USA tulee kohtaamaan välierissä Ruotsin, kun taasen Sveitsi saa vastaansa Kanadan.

Suosittelemme myös:
Venäjä ja Kanada tarjoilivat uskomattoman trillerin – ensimmäiset välieräjoukkueet selvillä