Leijonien tv-oikeudet uusiksi – TV5 ja Dplay aloittaa jääkiekkolähetykset

Leijonien tv-oikeudet siirtyvät Discovery Networksin haltuun.
Leijonien tv-oikeudet siirtyvät Discovery Networksin haltuun.

Leijonien tv-oikeudet pitkään hallussaan pitänyt Yle tulee näyttämään ensi kaudella toistaiseksi viimeistä kertaa Suomen jääkiekko-otteluita.

Yle on näyttänyt muun muassa Suomen miesten A-maaotteluita sekä naisten ja nuorten MM-kisoja jo vuosia. Tähän tulee kuitenkin muutos ensi kauden jälkeen, joka tulee olemaan Ylen viimeinen jääkiekkolähetysten suhteen.

Suomen Jääkiekkoliitto on nimittäin päässyt sopimukseen Discovery Networksin kanssa vuodet 2020-2026 kattavaan sopimukseen. Tämän myötä Yleltä nähty jääkiekko siirtyy TV5:n sekä Dplayn puolelle.

Sopimus sisältää naisten ja nuorten MM-kisat, kaikki maajoukkueottelut sekä turnaukset. Pakettiin kuuluvat myös miesten EHT-turnaukset kuten Karjala-turnaus ja Nordic Cup.

Niille, jotka pelästyivät välittömästi, että ottelut siirtyvät maksumuurin taakse on hyviä uutisia. Aiemminkin ilmaiskanavilla nähdyt ottelut jäävät ilmaiseen katseluun myös jatkossa.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava. Kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi tuoreesta sopimuksesta Discoveryn verkkosivuilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

TV5 omistaa jo valmiiksi Olympialaisten oikeudet, joten Discovery on toden teolla jääkiekon uusi koti.

– Jääkiekko on intohimolaji ja me Discoverylla haluamme palvella lajin faneja parhaalla mahdollisella tavalla. Tuomme tarjolle enemmän Leijonia kuin koskaan aiemmin ja olemme todella iloisia, että voimme näin jatkaa myös vahvaa urheilutarinaamme, Discovery Networks Finlandin toimitusjohtaja Leah Hooper kertoi.