Leijonille voitto MM-kenraalissa – nimivahva Tre Kronor kaatui!

Leijonille voitto kenraalissa, MM-kisoja silmällä pitäen, oli erittäin maukas.
Leijonille voitto kenraalissa, MM-kisoja silmällä pitäen, oli erittäin maukas.

Leijonille voitto kenraalissa oli todella maukas, sillä se tuli NHL-nimiä vilisseestä Tre Kronorista. Samalla se oli Suomen viides voitto putkeen.

Leijonat lähti Ruotsin EHT-turnauksen päättäneeseen otteluun Tre Kronoria vastaan altavastaajana, sillä Ruotsi marssitti kaukaloon melkoisen määrän NHL-osaamista, kun taas Suomella oli käytössään neljä tällä kaudella NHL:ssä esiintynyttä pelaajaa.

Tre Kronor hallitsikin ottelutapahtumia hienokseltaan kahden ensimmäisen erän aikana ja toisessa erässä se onnistui iskemään myös ottelun avausmaalin, kun tähtipuolustaja Oliver Ekman-Larsson onnistui ylivoimalla  – toisen sellaisen – John Klingbergin syötöstä.

MUISTA MYÖS:
Laitataklauksen lukijoita hemmotellaan – Unibet tarjoaa 20 € ilmaisvedon!

Toisen erän loppuun Leijonat hankki päätöserään kahden miehen ylivoimatilanteen. Jäähyistä ensimmäinen ehti jo palaa pois, mutta jälkimmäinen oli vielä kesken, kun Juuso Riikola onnistui Juuso Ikosen esityöstä.

Lisää tuli hetken päästä ja tällä kertaa asialla oli Leijonien ykköskentällinen, joka oli siis tänään muodossa Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho & Teuvo Teräväinen. Viimeistelijänä toimi Savinainen ja syöttäjänä Teräväinen; maali syntyi vain kaksi minuuttia tasoitusosuman jälkeen.

Leijonat jäädytti maalin jälkeen pelin erinomaisesti – jopa ”ruotsimaisen” hyvin – ja kun Sebastian Aho iski 3-1-lukemat tyhjään maaliin ja Harri Säteri tilkitsi maalinsa päästämättä enää lisämaaleja, kirjattiin Leijonille 3-1-voitto turnausisännästä.

Samalla kyseessä oli Leijonien viides voitto putkeen ja paljon maukkaammista asetelmista joukkue ei voisi Tanskassa pelattavaan MM-turnaukseen päästä.

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.