Blogi: Liiga jatkuu – muuttuvatko voimasuhteet joulua kohti mentäessä?

Blogi: Liiga jatkuu - muuttuvatko voimasuhteet joulua kohti mentäessä? | Laitataklaus.com

Jääkiekon SM-liiga, tuo kotoinen jääkiekon helmi, jatkuu jälleen keskiviikkona maajoukkuetauon jälkeen.

Ennen tauolle siirtymistä Tappara johti sarjaa neljän pisteen erolla. Odotettavissa kuitenkin on, että joukkueiden voimasuhteet muuttuvat rutkasti ennen kuin totisin taistelu pudotuspelipaikoista alkaa.

Liigassa pelaavia pelaajia Karjala-turnauksessa ei nähty kuin viisi, joten käytännössä jokainen liigajoukkue on saanut viikon verran harjoitella täysillä miehistöillään. Kärppien puolustaja Lasse Kukkonen toimi tuttuun tyyliin Leijonien EHT-kapteenina. Leijonien turnauksen paras pelaaja tuli myös kotimaan liigasta. Tapparan Veli-Matti Savinainen loisti läpi turnauksen energisenä ja tehokkaana. Viimeistelipä Savinainen myös ehkä turnauksen komeimman osuman, jonka voit katsoa TÄSTÄ.

Liiga palaa tauolta siis keskiviikkona, jolloin otellaan kuuden joukkueen kesken. Pelin avaavat otteluparit Ilves-Ässät, KooKoo-Jukurit ja Pelicans-HPK. Torstaina vuorossa on sitten neljä ottelua.

Pelaajilla on edessään ehkä se rankin jakso kaudesta, jolloin aurinko ei ole noussut ennen aamujäitä ja on laskenut jo ennen otteluiden alkua. Bussimatkat pitenevät henkisesti varmasti valtavasti, varsinkin jos peli ei kulje.

Joukkueiden toimistoilla ollaan jälleen heräilemässä jo siihen, että pelaajamarkkinoilla saattaa olla tarvetta reagoida. Muun muassa HPK vahvisti puolustustaan Mathias Porselandilla, Jukurit nappasi Henri Auvisen, Ilves antoi kenkää Mitch Wahlille ja palkkasi tilalle Brett Bulmerin. Kärpät vastasi ehkä tähän asti kovimmasta pommista pestaamalla 450 NHL-ottelua pelanneen tsekkihyökkääjä Jiří Tlustýn. Helsingin IFK hankki riveihinsä KHL:ssä pelanneen ruotsalaishyökkääjän Mikael Johanssonin ja viime kauden jälkeen isoon leikkaukseen joutuneen puolustajan Matt Generousin.

Mielenkiintoa siis Liigassa tulee riittämään ennen joulua. Tämän hetken sarjataulukon peräpään joukkueista moni tulee vielä varmasti vahvistumaan ja voimasuhteet kokevat muutoksia moneen kertaan. Lukko makaa tällä hetkellä sarjan pohjalla, mutta heille ominaista on rahojen löytäminen, kun vahvistuksia tarvitaan. Fribourgista tullut Keaton Ellerby tuskin jää raumalaisten viimeiseksi hankinnaksi. Jo vahvistunut Kärpät yski syyskaudella pahasti ja on 12. Lahden Pelicans on 11. ja jos heidän omistajiaan oikein tulkitsee, pelaajia kaivetaan vielä.

Yksittäisistä pelaajista ehkä suurimman vaikutuksen on tehnyt pistepörssiä johtava Tapparan Henrik Haapala, joka tuntuu tutkapari-Savinaisen kanssa olevan tällä hetkellä pitelemätön. Tapparan ”pikkupojat” ovat nakuttaneet 16 ottelussa yhteensä 38 tehopistettä.

Hienoa, että kohta taas pelataan!