Liiga – Pudotuspelit 2018: Puolivälierien ottelusarjaennakot

Liigan pudotuspelit ovat edenneet kevään 2018 osalta puolivälierävaiheeseen.
Liigan pudotuspelit ovat edenneet kevään 2018 osalta puolivälierävaiheeseen.

Liigan pudotuspelit vuosimallia 2018 ovat edenneet nyt puolivälierävaiheeseen, kun SaiPa ja Ässät voittivat 1. kierroksen otteluparinsa.

Seuraavassa Laitataklaus.com paneutuu huomenna käynnistyviin puolivälieriin ottelusarjaennakoiden muodossa.

Kärpät – Ässät

Ottelusarja Oulun Kärppien ja Porin Ässien välillä käynnistyy ensimmäisenä mainitun kotiedulla. Sarjaan lähdettäessä olemassa on vain yksi ennakkosuosikki ja se on Liigan runkosarjan ylivoimaiseen tapaan valloittanut Kärpät. Paperi on kuitenkin vain paperia, ja kun nämä kaksi joukkuetta hyppäävät tiistai-iltana samaan kaukaloon, ei runkosarjan tapahtumilla ole mitään merkitystä.

Tässä otteluparissa ensimmäisen ottelun merkitys on todella iso, ennen kaikkea Ässien osalta. Joukkue on nimittäin jo valmiiksi pudotuspelimoodissa, sillä se joutui lunastaa puolivälieräpaikkansa 1. pudotuspelikierroksen kautta, kun taas Kärpät on huilannut reippaan viikon verran odottaessaan tulevaa vastustajaansa.

Edellä mainittu asetelma antaakin Ässille normaalia selkeämmän yllätysmahdollisuuden ensimmäiseen otteluun. Ei olisi nimittäin mikään ihme, mikäli kärppäkoneistolla ottaisi erän, jos toisenkin, päästä toden teolla pudotuspelimoodiin.

Ylipäätään edessä saattaa olla hyvinkin tasainen ottelusarja, sillä vaikka Kärpät veikin neljästä keskinäisestä runkosarjakohtaamisesta kolme, yhtä vaille jokainen ottelu päättyi maalin erolla.

Mikäli Ässät, joka pudotti ensimmäisellä kierroksella Rauman Lukon, mielii tosissaan toteuttaa kevään suurimman yllätyksen ja pudottamaan kenties sen suurimman mestarisuosikin, tulee ensimmäinen ottelu näyttelemään mitä todennäköisimmin suurta roolia.

Coolbet tarjoaa ensimmäiseen otteluun Ässille maistuvan kertoimen 5,35.

TPS – SaiPa

Kuluvan kauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuva SaiPa kohtaa puolivälierissä runkosarjan kakkoseksi sijoittuneen Turun Palloseuran. TPS:lle juuri SaiPan päätyminen puolivälierävastustajaksi oli osittain huono uutinen, sillä lappeenrantalaisjoukkue vei runkosarjan keskinäiset kohtaamiset nimiinsä voitoin 3-1 ja maalierolla 10-4.

Kuten maaliero kuvastaa, SaiPan maalivahtikaksikko Frans Tuohimaa & Jussi Markkanen olikin melkoinen peikko joukkueelle ja esimerkiksi Tuohimaa torjui runkosarjassa kohtaamistaan 92 turkulaislaukauksesta peräti 89 – sitä kautta hän on ainakin jollain tasolla turkulaisten pään sisällä.

Tässä ottelusarjassa pätevät myös samat lainalaisuudet kuin Kärpät-Ässät-sarjassa: SaiPa on tällä hetkellä täydessä pudotuspelimoodissa ja kaiken kukkuraksi se huipensi pudotuspelien 1. kierroksen huikeaan trilleriin kotiluolassaan, kun se nousi takaa rinnalle ja ohi Pelicansia vastaan. TPS puolestaan vasta aloittaa pudotuspeliurakkansa.

TPS:n olisi siis jollain tasolla päästävä eroon SaiPan aiheuttamasta runkosarjapeikosta ja ensimmäinen ottelu tuleekin olemaan todella tärkeä peli kotiedun omaavalle Palloseuralle.

Vireystila on kuitenkin SaiPan puolella, joten myös tämän ottelusarjan ensimmäiseen peliin on tarjolla enemmän kuin miellyttävä vieraskerroin 4,35. Puolestaan ottelusarjan voitosta SaiPalle tarjoillaan kerrointa 4,00.

JYP – HIFK

HIFK:n alku kuluvaan kauteen oli heikko, kun se onnistui voittamaan kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Helsinkiläisjoukkueen vallanneen alakulon laittoi käyntiin tämän kevään puolivälierävastustaja JYP, sillä joukkueiden kaksi ensimmäistä keskinäistä kohtaamista olivat samalla myös kauden ensimmäiset pelit; JYP vei ne molemmat.

Ylipäätään JYP vei HIFK:ta vastaan jaossa olleista 12 pisteestä kahdeksan, kun jyväskyläläiset veivät neljästä keskinäisestä kohtaamisesta nimiinsä kolme.

JYP onkin ainakin hienoinen ennakkosuosikki tähän ottelusarjaan lähdettäessä, eikä suinkaan vain keskinäisten runkosarjakohtaamisten vuoksi. Hurrikaanipaidat nimittäin omaavat tähän ottelusarjaan kotiedun ja joukkue suoriutui runkosarjassa hyvin, vaikka se pelasi aina mestaruuteen saakka Mestarien liigassa. Joku voisi jopa sanoa, että JYP on tämän kevään ”musta hevonen”.

HIFK:ta on kuitenkin täysin turha kirjoittaa tämän ottelusarjan voittokaavailuista pois, sillä kyseessä on ennakkoon koko puolivälierien tasaisin ottelusarja. Marginaalit ovat siis todella pienet, eikä olisi mikään yllätys, mikäli HIFK jatkaisi tästä otteluparista välieriin ja mitalipeleihin.

Onkin täysin mahdollista, että tämä ottelusarja venyy siihen kuuluisaan Game Seveniin – sillä pelkästään saisi kertoimeksi 2,95.

Tappara – KalPa

Tapparasta, joka on viime vuodet dominoinut Liigaa, on ollut todella vaikeaa sanoa kuluvan kauden osalta, onko joukkue niin sanotusti lintu vai kala. Peli on ailahdellut sen verran voimakkaasti, että runkosarjan voitto jäi kaukaiseksi haaveeksi ja myös TPS kiilasi edelle.

Toisaalta taas kirvesrinnat voittivat runkosarjan viimeisistä 13 ottelustaan peräti 11 ja ainakin nyt sekä vireystila että joukkueen kurssi ylipäätään osoittavat voimakkaasti ylöspäin – se oli toisin sanoen tietynlainen myrskyvaroitus muille joukkueille.

Vaan vastaan asettuva KalPa, joka muuten oli Tapparan finaalivastustaja viime kaudella, ei varmastikaan lähde kuvia kumartelemaan. Vaikka se hävisikin kaikki keskinäiset runkosarjakohtaamiset Tapparalle, näistä kolme päättyi maalin erolla ja kaksi venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka.

Luvassa on siis satavarmasti huippujännittävä puolivälieräsarja ja pudotuspelit saavat satavarmasti tässä otteluparissa viime kevään muistot heräämään mieliin; KalPa hamuaa revanssia – Tappara haluaa osoittaa olevansa edelleen tietyllä tapaa se sama joukkue kuin viime vuosinakin.

Ennakkosuosikin asema on kuitenkin selkeästi Tapparalla, mutta helpolla se ei tule todellakaan pääsemään.

Välieräpaikka voitoin 4-2 tai 4-3 kuulostaa tässä kohtaa potentiaaliselta ja siihen Coolbet tarjoaa kertoimet 5,00 (4-2-voitot) ja 5,25 (4-3-voitot).

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!