Liigaan valmentajan haasto-oikeus maalivahdin häirinnän osalta

Liigan kotisivut ovat toimineet avauskierroksilla äärimmäisen heikosti.
Liigan kotisivut ovat toimineet avauskierroksilla äärimmäisen heikosti.

Liigassa otetaan käyttöön valmentajan haasto-oikeus maalivahdin häirinnän osalta.

Pudotuspelien ensimmäisestä kierroksesta lähtien valmentaja voi haastaa erotuomarin päätöksen maalivahdin häirintätilanteissa maalialueella ja maalialueen läheisyydessä. Liigassa valmentajan haasto ei koske paitsioita tai muita rikkeitä, esimerkiksi koukkaamista tai kampitusta ennen maalitilannetta.

– Maalivahtia suojaavat eri säännöt maalialueella ja maalialueen ulkopuolella. Jos maalivahti tulee maalialueen ulkopuolelle, hän ottaa riskin joutua tahattomaan pelitilannekontaktiin vastustajan kanssa. Lähtökohtaisesti tahattomat pelitilannekontaktit eivät ole maalivahdin häirintöjä. Toisaalta, jos hyökkäävä pelaaja menee maalialueelle, on riskinä, että maali hylätään ja pelaajalle tuomitaan rangaistus maalivahtiin kohdistuvan häirinnän takia, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn avaa sääntöä maalivahdin häirinnästä.

Valmentaja voi haastaa erotuomarin päätöksen, jos joukkue ei ole käyttänyt aikalisäänsä. Mikäli haasto on aiheellinen, haastaneen joukkueen aikalisä ja haasto-oikeus säilyvät normaalisti. Jos taas haasto on aiheeton, haastanut joukkue menettää aikalisänsä ja haasto-oikeutensa kyseisessä ottelussa.

Haastotilanteissa ei tuomita jäähyjä, jotka voidaan todeta videotarkastuksen yhteydessä.

Joukkueen kapteenilla tai varakapteenilla on oikeus pyytää haasto päätuomarilta. Haasto pitää pyytää maalia seuranneen pelikatkon aikana. Kun peliä on jatkettu maalitilanteen jälkeen, haastoa ei voi enää suorittaa.

Liigan viralliseen tiedotteeseen TÄSTÄ LINKISTÄ. (Liiga.fi)