Liigalta kova linjaus – päähän kohdistuneisiin taklauksiin puututaan jatkossa yhä tarkemmin

Liiga on tarkentanut tulkintojaan törkytaklauksia kohtaan.
Liiga on tarkentanut tulkintojaan törkytaklauksia kohtaan.

Liiga on tehnyt kovan linjauksen koskien päähän kohdistuneita taklauksia. Jatkossa kyseisestä rikkeestä on luvassa vähintään viiden ottelun pelikielto.

Liiga on tarkentanut sääntöjään koskien päähän kohdistuneita taklauksia. Jatkossa päähän kohdistuneista sekä ottelurangaistusten arvoisista taklauksista saa automaattisesti viiden ottelun mittaisen pelikiellon. Liigan hallituksen päätöksen taustalla on luonnollisesti, että törkytaklauksista halutaan eroon.

– Liigan kurinpitomenettelyssä päähän kohdistuvista taklauksista annettavia sanktioita kovennetaan välittömästi. Jatkossa kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään 5 ottelun pelikielto. Liigan voimassa olevien kurinpitosääntöjen mukaan kurinpitodelegaatio voi määrätä pelikieltoa enintään 60 ottelua tai 9 kuukautta, ja tätä pidempi pelikielto on myös mahdollinen vaatien Liigan hallituksen hyväksynnän, Liigan tiedotteessa todetaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Jatkossa Liiga-seurat ovat velvollisia pitämään yllä vammarekisteriä, jonka tarkoituksena on ehkäistä pää- sekä muita vammoja. Liigan hallitus on nimennyt myös asiantuntijaryhmän, jonka tarkoituksena on lisätä sarjaan turvallisuutta lisääviä sääntömuutoksia sekä sääntötulkintoja.

– Liigan hallitus asettaa asiantuntijaryhmän suunnittelemaan turvallisuutta lisääviä sääntömuutoksia sekä sääntötulkintoja, ja haluaa, että Suomi kulkee asian kehittämisen suhteen kansainvälisen kehityksen eturivissä. Asiantuntijaryhmään kutsutaan pelaajien, valmentajien ja tuomareiden edustajia, ja se osallistuu myös kansainväliseen keskusteluun sääntöjen kehittämisestä, tiedotteessa käydään muutoksia läpi.

– Liigassa tehtävää työtä päävammojen diagnosoimisen ja hoitamisen kehittämiseksi jatketaan, ja kaikki Liiga-seurat velvoitetaan vammarekisterin ylläpitämiseen.