Kausiennakko: HPK halajaa takaisin pudotuspeleihin nuorella joukkueella

Kausiennakko: HPK
Kausiennakko: HPK

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Tällä kertaa vuorossa on HPK, joka tavoittelee paikkaa pudotuspeleissä vuoden tauon jälkeen.

Liiga-ennakko: HPK

Kausiennakko – katsaus viime kauteen

HPK lähtee kauteen jonkin sortin tavoittein, mutta lopulta joukkueella jäi luu käteen. Vielä toissa kaudella HPK pelasi itsensä pudotuspeleihin, mutta menneellä sesongilla paikka kevään tosipeleissä jäi pelkäksi haaveeksi. ”Kerho” keräsi kauden 60 ottelusta 78 pistettä, mikä riitti päihittämään ainoastaan Jukurit, KooKoon ja Sportin.

HPK:n akilleen kantapääksi muodostui erityisen heikko aloitus. Kauden puolivälin jälkeen, kun käytännössä kaikki toivo oli jo mennyttä, HPK aloitti pienimuotoisen kirin, mutta lopulta matkaa pudotuspeliviivan paremmalle puolelle jäi viisi pistettä.

Kausiennakko – tulijapuolella paljon mielenkiintoisia nimiä

HPK aloitti tyhjennysmyynnin jo viime kauden aikana, minkä johdosta joukkueen riveistä poistuivat muun muassa Mikko Lehtonen ja Oula Palve. Kauden jälkeen lähtijöiden puolelta löytyivät myös Joonas LehtivuoriJuho Keränen, Ukko-Pekka LuukkonenKristian Vesalainen sekä Mathias Porseland, joten kyseinen lista on nimekäs.

HPK on kuitenkin paikkaillut lähtijöitä parhaansa mukaan ja hankkinut riveihinsä enemmän tai vähemmän mielenkiintoisia pelaajia. Yksi näistä on Markus Nenonen, joka oli vielä viime kaudella Sportin paras tehomies, kunnes hän siirtyi Tapparan riveihin. Vastuu tamperelaisseurassa jäi kuitenkin lopulta valitettavan pieneksi.

Lisäksi HPK on haalinut riveihinsä paluumuuttaja Philippe Cornetin, joka kiekkoili Hämeenlinnassa myös toissa kaudella. Tulijapuolelta löytyvät myös veteraanipuolustaja Arto LaatikainenFilip Riska, Mestiksessä ihastuttanut Oskari Lehtinen sekä äskettäin joukkueen riveihin liittynyt Jan Brejcak.

Uusiin hankintoihin sisältyy riskejä, mutta parhaimmillaan uudet kasvot voivat täyttää lähtijöiden saappaat erinomaisella tavalla.

Kausiennakko – nuoruuden innolla pudotuspelitaistoon

HPK:n kokoonpanoa voisi kuvailla parhaiten sanalla nuoruus. Kerhon hyökkäyksessä pelaa tällä hetkellä kolme yli 30-vuotiasta pelaajaa; Ville Viitaluoma, Filip Riska sekä Janne Lahti. Puolustuksessa ainoa yli kolmekymppinen on Arto Laatikainen. Maalivahtiosastolta mainittakoot, että Emil Larmi on 21- ja Antti Karjalainen 23-vuotias.

Kokemattomuus onkin yksi HPK:n akilleen kantapäistä, joskin se saattaa myös toimia avustavana tekijänä kohti menestystä. Jääkiekko kehittyy jatkuvalla tahdilla nopeampaan suuntaan ja jopa NHL:ssä pelaajien ikärakenne on nuorentumaan päin. Pelaajat ovat kykeneväisiä modernimpaan jääkiekkoon, mutta tämä ei pelasta siinä vaiheessa, jos joukkue kokee yhdessä heikomman jakson.

Tässä vaiheessa HPK:n veteraaneilta ja muilta kokeneilta pelaajilta vaaditaan paljon, jotta Hämeenlinnassa ei vaivuta epätoivoon, mikä syö pelistä parhaan terän pois.

HPK saa kasaan muutamankin erinomaisen hyökkäysvitjan, mutta puolustuksella on odotettavissa hankala kausi. Pakistosta löytyy toki laatua, mutta se ei tule kestämään montaa loukkaantumista. Maalivahdeista Larmi on todistanut olevansa erinomainen Liiga-tason veräjän vartija, mutta tässäkin vaiheessa on syytä muistaa, että nuorukainen on pääsarjatasolla kohtalaisen katsomaton kortti.

Laitataklaus.com:n veikkaus: HPK sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 11.

Seuraa häntä: Miro Karjalainen

Miro Karjalainen on kovaotteinen puolustaja, jota rakastetaan vain ja ainoastaan yhdessä Liiga-kaupungissa. Käytännössä kaikkialla muualla miestä pidetään kaukaloiden todellisena rikollisena, joka ei osaa pelata kuin kovaa ja likaisesti.

On totta, että Karjalainen joutui viime kaudella useampaan otteeseen kurinpidon käsittelyyn, joten onkin mielenkiintoista nähdä, jatkuuko sama laulu myös tulevalla sesongilla. HPK-fanien ehdoton suosikki on kovaa valuuttaa omassa kenttäpäädyssä, mutta jatkuuko kehitys pelaajana myös ensi kaudella?

Tiesitkö tätä?

Nippelitieto ei liity varsinaisesti HPK:hon, vaan hämeenlinnalaiseen jääkiekkoiluun. Hämeenlinnan Tarmo oli nimittäin 1940- ja 50-luvuilla yksi Suomen parhaita jääkiekkoseuroja ja se voittikin Suomen mestaruuden vuosina 1948 ja 1949. Hopealla joukkue oli vuosina 1945, 1946, 1947, 1950, 1953 sekä 1956. Pronssille joukkue ylsi vuosina 1952, 1958.

Tarmon jääkiekkotoiminta päättyi vuonna 1975. Joukkueen legendaarinen pelaaja Keijo Kuusela teki vuonna 1947 Tarmolle seitsemässä ottelussa 39 maalia.

HPK:n Valitse mut!

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
Liiga-ennakko: Porissa muutoksia – kuka nousee Ässistä ratkaisijaksi?