Kausiennakko: Kärpät suurena suosikkina tulevaan Liiga-kauteen

Kausiennakko: Kärpät.
Kausiennakko: Kärpät.

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Viimeisenä vuorossa on Kärpät, joka lähtee tulevaan Liiga-kauteen suurena ennakkosuosikkina.

Liiga-ennakko: Kärpät

Kausiennakko – pikakatsaus viime kauteen

Kärppien edellinen kausi oli kerta kaikkisen fantastinen. Joukkue palasi keväällä mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen ja joukkue teki sen tyylillä. Ensiksi Kärpät vei runkosarjan nimiinsä dominoivalla tavalla, minkä jälkeen se marssi mestaruuteen kaatamalla matkan varrella kovia joukkueita.

Liigan puolivälierissä Kärpät sai vastaansa Ässät, joka taipui oululaisille otteluvoitoin 4-1. Välierissä oli jo hiukan hankalampaa, kun Kärpät kohtasi HIFK:n. Helsinkiläisryhmä kaatui lopulta vasta legendaarisessa Game 7:ssä, joten ilmaiseksi ei finaalipaikkaa irronnut.

Liigan finaaleissa toisensa kohtasivat taasen Kärpät ja Tappara, jotka ovat hallinneet Liiga-kaukaloita viime vuosien varrella. Tällä kertaa Kärpät oli parempi otteluvoitoin 4-2, minkä myötä ”Poika” palasi Ouluun ensimmäisen kerran sitten vuoden 2015.

Kausiennakko – Kärppien juna puskuttaa menetyksistä huolimatta

Kärppien kokoonpano on kokenut viime vuosien aikana muutoksia – aivan kuten kaikkien muidenkin Liiga-seurojen rosterit – mutta tästäkin huolimatta joukkue on pysynyt lähellä kärkeä. Tuleva kausi ei tule olemaan poikkeus, vaikka seuran riveistä ovatkin häipyneet muille maille Julius Junttila, Charles Bertrand, Mikael Ruohomaa, Miika Koivisto sekä Saku Mäenalanen.

Kärpät ei kuitenkaan ”hävinnyt” huonommilleen, sillä Junttila, Bertrand, Ruohomaa ja Koivisto siirtyvät kaikki KHL:ään. Mäenalasen suuntana on taasen NHL-seura Carolina Hurricanes. Tämä kuvastaa hyvin myös sitä, miten kova Kärppien viime kauden kokoonpano oli.

Tulopuolella nimet eivät juurikaan edellä mainitusta listasta kalpene, sillä Kärppien riveihin ovat suunnanneet Mika Pyörälä, Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof sekä Aleksi Heponiemi.

Kausiennakko – kokonaisvaltaisesti loistava nippu kantaa pitkälle

Siinä missä monen joukkueen ympärillä velloo vähintään pieniä kysymysmerkkejä, on Kärpiltä vaikea löytää tällaisia. Maalivahtiosasto on rautaa, sillä joukkueen riveissä kiekkoilee kaksi erinomaista veräjän vartijaa; Jussi Rynnäs sekä Veini Vehviläinen. Maalivahtikolmikon täydentää 18-vuotias Justus Annonen.

Puolustuksessa johtajan roolin tulee nappaamaan itselleen Atte Ohtamaa, joka ei esittelyitä kaipaa. 30-vuotias oman pään luutija on nimetty hetimiten joukkueen kapteeniksi. Ohtamaa on pelannut edelliset neljä kautta KHL:ssä Jokerien ja Ak Bars Kazanin riveissä, joten miehellä on kokemusta kovista peleistä.

Ohtamaan apuna tulevat häärimään muun muassa koko kansan suosikki (tai inhokki) Lasse Kukkonen, Shaun Heshka, Jani Hakanpää sekä Teemu Kivihalme.

Hyökkäys ei kalpene maalivahtien ja puolustuksen rinnalla. Erityisen mielenkiintoisia nimiä täältä ovat kesän hankinnat, Michal Kristof, joka pelasi erinomaisen kauden Slovakian liigassa, Aleksi Heponiemi, joka loisti Kanadan juniorisarja WHL:ssä sekä Mika Pyörälä, joka on oululaisille jo vanha tuttu.

Laitataklauksen veikkaus: Kärpät sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 1.

Seuraa häntä: Aleksi Heponiemi

Heponiemi pyöri viime kaudella isosti otsikoissa loistavien otteidensa myötä, joita hän esitteli Kanadan juniorisarja WHL:ssä, missä hän edusti Swift Current Broncosia. 19-vuotias suomalaishyökkääjä pelasi joukkueen riveissä 57 runkosarjaottelua, joissa hän iski 28 maalia ja yhteensä täysin käsittämättömät 118 tehopistettä, ollen sarjan kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Komeat saavutukset juniorisarjassa ei ole kuitenkaan takuu siitä, että peli lähtee rullaamaan välittömästi miesten tasolla Suomen pääsarjassa. Näytöt on kuitenkin annettu ja nyt on aika lunastaa kovia odotuksia myös Liigassa.

Heponiemestä kannattaa myös nauttia sydämensä kyllyydestä, sillä nuorukainen on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus toissa kesältä. Jos Heponiemi saa pelinsä kulkemaan tulevalla kaudella, suuntaa hän mitä luultavimmin tämän jälkeen takaisin Pohjois-Amerikkaan Panthersin organisaatioon.

Tiesitkö tätä?

Oulun keskustassa sijatsevasta Sokos Hotel Arinasta löytyy kaksi ”Routahuonetta”, jotka ovat siis yksinkertaisesti sanottuna jääkiekkoteeman omaavia huoneita.

Huoneista löytyy paljon Kärpät-rekvisiittaa, Wall of Fame, pukuhuoneen loosseja ja useita jääkiekkomailoja. Huoneen ovessa on myös teksti 6th player eli kuudes pelaaja.

Kärppien kesän paras some

Muissa ennakoissamme olemme julkaisseet jokaisen joukkueen Valitse mut! -videon, mutta Kärpät ei ole tällaista vielä julkaissut. Sen sijaan Kärppien kohdalla julkaisemme seuran kesän parhaan ja sydäntä lämmittävimmän twiitin.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:

Liiga-ennakko: Jukureilla edessä tuskaisen pitkä kausi

Liiga-ennakko: Sport tulee kiemurtelemaan häntäpäässä

Liiga-ennakko: Osaamista ja taitoa on – osaako KooKoo hyödyntää materiaaliaan?

Liiga-ennakko: Porissa muutoksia – kuka nousee Ässistä ratkaisijaksi?

Liiga-ennakko: HPK halajaa takaisin pudotuspeleihin nuorella joukkueella

Liiga-ennakko: SaiPalla kaikki rahkeet Liigan mustaksi hevoseksi

Liiga-ennakko: Nälkäinen Ilves voi yllättää monet

Liiga-ennakko: Pelicans kokee luomisen tuskaa – Niemisen urakka vasta alussa

Liiga-ennakko: Lukko tekee tulosta kiekkokontrollilla

Liiga-ennakko: KalPa janoaa menestystä – Kapasen suunta on oikea