Kausiennakko: Osaamista ja taitoa on – osaako KooKoo hyödyntää materiaaliaan?

Kausiennakko 2018-19: Kookoo
Kausiennakko 2018-19: Kookoo

Laitataklauksen kausiennakko 2018-19 on täällä. Seuraavassa tarkastelussa käsittelemme Kouvolan KooKoota, jonka kokoonpano ei kestä menetyksiä.

Liiga-ennakko: Kouvolan KooKoo

Kausiennakko – pikakelaus viime kauteen

Kouvolassa näytti viime kauden alussa hyvältä, sillä kokoonpanolistalle oli painettu useita nimimiehiä. Mutta mitä tapahtui sitten? Kausi eteni ja kokoonpanosta putoili pelaajia pois yksi toisensa jälkeen. Lopulta sijoitus oli 14. ja KooKoon oli vaikeuksia saada kauden lopussa kokoonpanoa kasaan.

Tuntui siltä, että KooKoo ei saanut missään vaiheessa parasta mahdollista kokoonpanoa jalkeille, mikä on ikävää. Jos taitohyökkääjä Michael Keränen ja huippupakki Jake Newton olisivat saaneet jokaisena iltana parhaat pelikaverinsa pelille, niin jälki olisi voinut olla KooKoon mittakaavalla pelottavan kovaa. Näin ei käynyt, koska useat KooKoo-soturit lepäilivät sairastuvalla tai karkasivat muualle pelaamaan.

Kausiennakko – KooKoolta vedettiin mattoa alta – nyt se neulotaan uudestaan

Päävalmentaja Tuomas Tuokkola odotti viime kaudesta täysin päinvastaista sesonkia, kuin mitä siitä tuli. KooKoon kolmas perättäinen Liiga-kausi oli kouvolalaisten huonoin, vaikka kokoonpanon piti olla hyvä. Nyt viime kausi on pyyhitty muistista.

KooKoo säilytti kokoonpanossa tuttuja ja hyviä elementtejä, kuten esimerkiksi Miikka PitkäsenAnrei Hakulisen, Malte Strömwallin ja Toni Kähkösen. Joukkue kuitenkin tyhjeni viimeistään kauden päätyttyä, joten oli etsittävä uudet vastuunkantajat. Jo entuudestaan tuttu Juha-Pekka Haataja palasi HIFK:sta venyttämään Lumon Areenan maaliverkkoja, hyökkääjä Erik Karlsson saapui Allsvenskanista ja Alexander Bonsaksen palasi Saksan visiitiltään Suomeen.

Pohjois-Amerikkalaista maustetta KooKoon peliin tuovat puolustajana luutiva Ed Wittchow, joka pelasi viime kaudella AHLssä. NCAA-taustainen pakki pelaa fyysisesti ja myös hanskat tipahtavat jos tarve vaatii. Hyökkäykseen hankittiin 26-vuotias Brendan O’Donnell, jonka viime vuosi vierähti Kiinassa. Kunlun Red Starin KHL-porukassa pelatut 26 peliä tuottivat vaivaiset kaksi syöttöpistettä. O’Donnell niittasi toissa kaudella ECHLssä 80 tehopisteen kauden, joten jos jyvä on kohdallaan, niin tulostakin voi syntyä.

Kouvolassa on kasattu yllättävän laadukas kokoonpano, mutta miten Kouvolassa reagoidaan, jos sairastuvan ovi alkaa käydä?

Kausiennakko – organisointi on avainasemassa

Kouvolalaisjoukkueen kokoonpanossa on hyviä ja laadukkaita pelaajia. Pitää kuitenkin muistaa, että kausi on todella pitkä. Tuokkolan pitää onnistua organisoimaan ja roolittamaan kokoonpano niin, että KooKoon puhti riittää loppuun saakka. Jos oletettu ykköstuloksentekijä (Haataja) loukkaantuu, niin löytyykö KooKoon riveistä paikkaajaa?

Toinen kauhuskenaario on tuoreiden hankintojen epäonnistuminen. Hukkasiko O’Donnell pelihuumorinsa KHL-jäille, ja osaako Wittchow muuta kuin rymistellä? Kysymysmerkkejä on paljon, mutta jos Tuokkola vetää oikeista naruista, niin KooKoolla on mahdollisuutensa.

Kysymyksiä riittää myös maalivahtipuolella. Samu Perhonen ja Juha Järvenpää pärjäävät Liiga-tasolla, mutta kummasta on kantamaan päävastuu. Järvenpää pelasi viime kaudella Perhosta enemmän, mutta jämsäläislähtöinen Perhonen saavutti paremmat tilastot. Ottelutahti ja torjuntamäärät ovat kovia, joten kouvolalaisten veskarikaksikko on todellisessa testissä.

Veskarikaksikko ei ole Liigan kärkipäätä, mutta heidän edessään toimii kelvollinen puolustus. Wittchow sekä Bonsaksen pitävät hyökkääjiä kurissa ja nuhteessa omassa päässä. Emil Kristensen pärjää sekä omassa että vastustajan päädyssä, ja hänen lisäkseen kiekollista vastuuta kantavat Kalle Valtola ja Arttu Pelli. Liiga-mittarilla KooKoo-pakistolla on vielä kehityskohteita ja paljon todistettavaa.

Hyökkäyksessä riittää leveyttä kahteen kentälliseen, mutta sitten onkin hiljaisempaa. On vaikea kuvitella, että Pelicansista tullut Kimi Koivisto tai oma kasvatti Sami Tamminen toisivat leveyttä pisteiden nakuttamiseen. Ykkös- ja kakkoskentän pitää pelata nappikaudet ilman loukkaantumisia, niin alemmat vitjat voivat tyytyä enrgiavaihtojen pelaamiseen. Hyvin liikkuva KooKoo voittaa satunnaisesti isojakin joukkueita, mutta kokonaiskuvassa on haasteellista.

Laitataklaus.com:n veikkaus: KooKoo sijoittuu tulevalla Liiga-kaudella sijalle 13.

Seuraa häntä: Kalle Valtola

Kalle Valtola saapui Tutosta Kouvolaan, ja kiekollisen pakin on nyt osoitettava taitonsa Liigassa. Taitava ja kiekollinen pakki rikkoi viime kaudella Mestiksessä puolustajien pistepörssin, kun hän iski 46 tehopinnaa.

Liigassa tulee vastaan isompia ja kovempia vastustajia kuin Mestiksessä. Valtolan juonikkuus riittää muuhunkin kuin räpiköintiin Liigassa, mutta onnistuuko Valtola pelaamaan rohkeasti omilla vahvuuksillaan? KooKoo tarvitsee kipeästi Valtolan tehoja.

Tiesistkö tätä?

Alexander Bonsaksenin elämänkumppani on norjalainen huippulumilautailija Silje Norendal. Mykistävän kaunis Norendal on pokannut urallansa muun muassa X-Gamesin voittoja.

KooKoon Valitse mut!

Jos et näe twiittiä, niin voit katsoa sen myös tästä!

Suosittelemme myös:

Liiga-ennakko: HPK halajaa takaisin pudotuspeleihin nuorella joukkueella