Liigan pelaajamarkkinoilla tapahtui jälleen – Hrachovina, Ruohomaa…

Liigan pelaajamarkkinoilla nähtiin jälleen vilinää ja kaikkein nimekkäin siirtyjä oli Tapparan jättävä Dominik Hrachovina.
Liigan pelaajamarkkinoilla nähtiin jälleen vilinää ja kaikkein nimekkäin siirtyjä oli Tapparan jättävä Dominik Hrachovina. Kuva: Getty Images

Liigan pelaajamarkkinoilla käy tällä hetkellä melkoinen vilinä, kun kilpavarustelu Liiga-kaudeksi 2018-19 on jo käynnistynyt toden teolla.

Porin Ässät vaihtoi kesken päättyneen kauden päävalmentajaa, kun Jyrki Aho sai väistyä tehtävistään ja tilalle nimitettiin Mikael Kotkaniemi.

Kun valmentajanvaihdos tapahtuu kesken kauden, se tarkoittaa usein sitä, että pelaajiston osalta uudet suuntaviivat piirretään vasta kauden päätteeksi. Näin on käymässä myös Porissa, sillä Ässissä on alkanut tapahtua: seuran jättävät erittäin kokeneet, ja yli 600 Liiga-ottelua mieheen pelanneet, Jussi Makkonen ja Ville Korhonen – he molemmat olivat Ahon luottomiehiä.

Kaksikosta Makkonen olisi halunnut Iltalehden tietojen mukaan jatkaa Ässissä, mutta hänelle ei tarjottu jatkosopimusta. Korhonen suuntaa ensi kaudeksi Saksan DEL-liigaan ja samaisen lähteen mukaan Schwenninger Wild Wingsin paitaan.

Poriin puolestaan palaa TUTOssa pelannut Aki Juusela sekä pikkuleijonissa U18-maailmanmestaruutta juhlinut Lenni Killinen, joka vietti viime kauden konkurssiin menneen Espoo Unitedin paidassa. Muita seurojen uusia hankintoja ovat jo aiemmin varmistuneet Aleksi Rekonen ja Peter Tiivola.

Hrachovina jättää Tapparan

Liigan pelaajamarkkinoilla tapahtui myös Tampereen suunnalla. Tapparan 23-vuotias tshekkiveskari Dominik Hrachovina jatkaa nimittäin uraansa KHL:ssä. Kirvesrintojen ykkösmaalivahtina viimeiset kaksi kautta toiminut Hrachovina suuntaa kazakhstanilaisseura Barys Astanan tolppien väliin kaksivuotisella sopimuksella.

”Domi” voitti porkkanapöksyjen riveissä edelliseen kolmeen kauteen upeasti kaksi Liiga-mestaruutta sekä nyt keväällä hopeaa.

MUISTA MYÖS:
Coolbet hakee jääkiekkotietäjää – voita VIP-liput Suomen NHL-otteluun!

Hänet valittiin myös Tshekin maajoukkueeseen tällä viikolla alkaviin MM-kisoihin. Valinta ei ollut todellakaan yllätys, sillä Hrachovina esiintyi päättyneellä sesongilla jäätävin ottein niin runkosarjassa (48 peliä, torjuntaprosentti 92,4) kuin myös pudotuspeleissä (16 peliä, torjuntaprosentti 92,5).

Kärppien riveissä viime torstaina Liigan mestaruutta juhlinut hyökkääjä Mikael Ruohomaa siirtyy niin ikään KHL:ään; miehen tuleva seura on venäläinen Neftekhimik Nizhnekamsk. Ruohomaalle yhden kauden mittainen KHL-pesti on pelurin kiekkouran ensimmäinen Suomen ulkopuolella.

Sentterinä viihtyvä 29-vuotias Ruohomaa oli kuluneella kaudella kultaa voittaneen Kärppä-lauman parhaimmistoa – siitä osoituksena toimii runkosarjan komeat tehot 20+29=49. Ruohomaa pääsi edustamaan kauden aikana myös Leijonia ensimmäistä kertaa urallaan, kun hän oli mukana Moskovan EHT-turnauksessa.

Lisää jääkiekkomarkkinoilla tapahtuneita siirtoja löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Mikko Koskinen teki NHL-sopimuksen – siirtyy Edmontoniin!