Liigan puolivälierät käynnistyvät – Tappara suursuosikkina Tampereella

Liigan kotisivut ovat toimineet avauskierroksilla äärimmäisen heikosti.
Liigan kotisivut ovat toimineet avauskierroksilla äärimmäisen heikosti.

Liigassa käynnistyvät tänään puolivälierät, kun Tappara kohtaa Ilveksen ja TPS isännöi Turussa Helsingin IFK:ta. Luvassa on varmasti hyvää playoff-lätkää.

Tappara vs. Ilves

Tampereen Tappara oli todella vakuuttava runkosarjassa ja joukkue marssikin aina koko runkosarjan voittoon. Tappara oli myös Liigan runkosarjan paras kotijoukkue ja 30 kotiottelustaan Tappara voitti huimat 22.

Ilves teki hienon nousun pudotuspeleihin ja lopulta Ilves nappasikin ensimmäisellä playoff-kierroksella komean voiton Ässistä, kun Aleksi Mustonen laukoi tupsukorvat puolivälieriin.

Vaikka joukkueiden runkosarjat etenivät eri tahdeissa niin Ilves pystyi silti pistämään keskinäisissä kohtaamisissa Tapparalle kampoihin. Kuudesta kohtaamisesta yksikään ei ratkennut yli kahden maalin erolla ja peräti kolme ottelua venyi aina jatkoille saakka.

Tappara on niin rutinoitunut joukkue, että uskomme sen hoitavan ottelusarjan vähintään viidessä pelissä. Esimerkiksi Coolbet tarjoaa alle 5,5 pelille kertoimen 2.03, joka on hyvä tarjous.

TPS vs. HIFK

TPS:n runkosarja oli monelle positiivinen yllätys, vaikka moni osasi samalla kuitenkin povata turkulaisia Liigan kärkeen. Lopulta TPS oli hienosti runkosarjan toinen, kun KalPan hyvä vire hieman hyytyi kevätkaudella.

HIFK joutui hakemaan puolivälieräpaikkansa aina ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta asti, jossa se onnistui kaatamaan Oulun Kärpät otteluvoitoin 2-0. HIFK:n peli on ollut paranemaan päin viime aikoina ja helsinkiläiset tarjoavat varmasti kovan haasteen TPS:lle.

Vaikka HIFK lähtee sarjaan altavastaajana olemme sen kannalla, että helsinkiläisissä on potentiaalia, joten vihjaamme HIFK:n välieräpaikkaa Coolbetiltä kertoimella 2.30. HIFK+1.5 voittoa antaa myös maukkaan kertoimen 1.65.

JYP vs. HPK

Loisteliaan kevään pelannut JYP onnistui nousemaan lopulta runkosarjassa aina neljänneksi ja kiinni kotietuun. Syksyllä vaikeuksissa ollut joukkue pelasi käsittämättömän kevään ja esimerkiksi viimeisen 20 ottelun kuntopuntarilla katsottuna jyväskyläläiset ovat aivan ylivoimaisia. Viimeisestä 25 ottelustaan JYP voitti huimat 21 ja keräsi yhteensä 61 sarjapistettä, kun taas seuraavaksi paras Tappara ylsi viimeisessä 25 ottelussa ”vain” 47 pisteeseen ja 16 voittoon.

HPK pelasi puolestaan hieman heikomman loppukauden, mutta joukkue oli silti yksi runkosarjan positiivisimmista yllätyksistä. Hämeenlinnalaisten pelaama jääkiekko oli varsin viihdyttävää katseltavaa läpi koko runkosarjan ja joukkue taisteli parhaimmillaan jopa kotiedusta pudotuspeleissä.

JYP on kuitenkin liian kovassa kevätvireessä ja liian rutinoitunut joukkue HPK:lle. Coolbet tarjoaa JYP-1.5:lle tähän ottelusarjaan kertoimen 1.80, joka kelpaa lapulle varsin hyvin.

KalPa vs. Pelicans

Tässä on ehdottomasti yksi vaikeimmista puolivälieräpareista arvioitavana. KalPa näytti parhaimmillaan jopa matkaavan runkosarjan voittoon, mutta pieni hyytyminen kevätkaudella pudotti joukkueen sarjataulukossa kolmanneksi.

Pelicans puolestaan varmisti suoran puolivälieräpaikkansa vasta runkosarjan päätöskierroksella. Pelicans ei kevätkaudella noussut missään vaiheessa huimaan lentoon, mutta joukkue taisteli itsensä silti hienosti puolivälieriin ja pudotuspeleissä joukkueelta voi odottaa lähes mitä vaan.

Tasaisena sarjana tätä pidetään ja niin myös me näemme tämän. Kokeiluun se, että ottelusarjassa nähdään klassinen seitsemäs peli ja kerrointa tälle Coolbetiltä 3.00.

Betseihin potkua Coolbetin talletusbonuksella!